FONTOS! Gyomor kímélő ételek?
13 éves lányom tegnap nem volt túl jól és ma sincs valami fényesen.Fáj a hasa és hányingre van, de egyfolytában azért piszkál hogy éhes.Nem engedtem neki csak a főtt krumplit és a háztartási kekszet enni.De ezekből elege van. Rendes kaját akar.Mit főzhetnék neki ami kíméli a gyomrát de mégis laktató ? Nem azt szeretném hogy kritizáljatok hanem hogy segítsetek.Előre is köszönöm
Ui.: Sajton kívül mindent megeszik.
nem lehet, hogy az egója kívánja a kaját, de igazából nem is éhes?
szerintem addig ne egyen semmit, amíg el nem múlik a hányingere.
a főtt krumplit azt én is utálom, de azt akkor szoktam enni, ha hasmenésem van
nem lehet, hogy az utóbbi időben nehezebb ételeket fogyasztott és a szervezete nem kívánja a kaját?
22f
Nagyon gyenge (egyáltalán nem zsíros) húsleves, benne sárgarépa-gyökér, benne főzött csirkemáj, csirkemell szelet, fűszerek nélkül, natúr.
Főtt tojás sárgája, esetleg ici-pici vajjal, de inkább tejföllel+sóval kikavarva. (Egyéb fűszereket egyelőre hanyagolnám)
Pirítós kenyér fokhagymával bedörzsölve + egy csésze citromos tea langyosan
A link nem nyílik, legalábbis nekem, de ott inkább paradicsomos kaják, és főzelékek, feltéttel, és hasonlók voltak írva, szerintem az a lányodnak most még nem alkalmas.
Ha még valami eszembe jut, írom.
09:57 Nem kioktatást hanem segítséget kértem
Utolsó : Köszii a választ :)
Szerintem is inkább a most levegőben kóválygó influenza-féle kerülgeti a lányodat, azért nincs jól. Amiket soroltam, még mellé lehetőleg minél több folyadékot próbálj meg belediktálni.
Ha a házilag facsart rostos gyümölcslét bírja a gyomra, akkor tea helyett napi 1-2 pohárkával azt is adhatsz neki, van valami kalória-tartalma, és mégsem üli meg a gyomrát.
Sajnos, ha "üres" a gyomor, sok gyógyszerrel egyelőre nem célszerű teletömni, mert kaja-alap nélkül az sem tesz jót a szervezetnek.
Eszembe jutott még a méz. Reggel-délben-este egy-egy evőkanállal. A legjobb immunrendszer erősítő.
Kérdezd meg tőle, meginná-e, kívánja-e a Neo-Citrán, vagy hasonló teákat. Ha "közönséges" influenza kerülgeti, az már akkor is hat, ha még nem tört ki rajta teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!