Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Más is járt már így (csirke máj)?

Más is járt már így (csirke máj)?

Figyelt kérdés
Csináltam ma resztelt májat,fagyasztott májból.Kiengedni nem szoktam,mert nekem akkor szárazabb lesz az álaga.Megfőztem délben és maradt még vacsira is.Neki álltam enni az utolsó falatoknál tartottam és rohadt keserű epe íz lett a számban....Hát az élettől elment a kedvem....Mennyire gyakori ez a fagyasztott májaknál?Többször is vettem,de még nem volt bajom vele....

2013. márc. 3. 22:15
 1/6 intrepid ***** válasza:
0%
I.J.B! Ha nem tudod mit jelent, kérdezd, akkor megírom.
2013. márc. 3. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezért kell mindig kiolvasztani és minden egyes darabot átvizitálni. bármikor előfordulhat, hogy rajta marad egy-egy darabon az epe.

ha egy órát hidegvízben tartod a zacskós májat, már szét lehet szedni, és semmi akadálya a megtisztításának. szoktak inak, hártyák, egyéb nem odavaló részek is rajta lenni, amitől meg kell tisztítani.

Sajnos saját károdon tanultál...többször biztosan nem teszed egybe a fagyos májat a hagymára.

2013. márc. 4. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Bármi baromfit, belsőséget, de még a bőrös malacot, stb. húsfélét hazaviszek, akár fagyasztott, akár nem, sütés-főzés előtt átpucolom, mindig találok rajtuk olyan részt, ami nem lábasba való. (Pl. baromfinál lehet toll, tokú, sertésnél a szőr)

Te a májon a tisztességgel le nem takarított epét főzted bele a kajádba!

2013. márc. 4. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is mindig fagyasztott májat veszek, mert az olcsóbb. És még -egyészen tegnapig- sosem találtam rajta epét. De igen, én is úgy tanultam az anyukámtól, hogy az epe, ha egy pici darab is ottmarad, elrontja az egész ételt. Úgyhogy mindig mindent kiolvasztok átmosok, és átnézek.

És éppen a tenapi csirkemájon találtam én is egy egész hatalmas nagy zöld epét.

Úgyhogy igen sajnos ha elvétve is , de előfordulhat.

De ahogy a többiek is írják, minden egyéb húst is mindig átvizslatok, átmosok, mert azért csak látok néha rajtuk olyan dolgokat, ami az én véleményem szerint nem oda való.

2013. márc. 4. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :) én is átszoktam nézni őket,most már a fagyasztottat is átfogom :)
2013. márc. 5. 19:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Én fagyasztás előtt letisztitom,igy nem kell nézni felhasználás előtt

Másjat alaposan át kell,ritka,de marad rajta epe

2013. márc. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!