Más is járt már így (csirke máj)?
Ezért kell mindig kiolvasztani és minden egyes darabot átvizitálni. bármikor előfordulhat, hogy rajta marad egy-egy darabon az epe.
ha egy órát hidegvízben tartod a zacskós májat, már szét lehet szedni, és semmi akadálya a megtisztításának. szoktak inak, hártyák, egyéb nem odavaló részek is rajta lenni, amitől meg kell tisztítani.
Sajnos saját károdon tanultál...többször biztosan nem teszed egybe a fagyos májat a hagymára.
Bármi baromfit, belsőséget, de még a bőrös malacot, stb. húsfélét hazaviszek, akár fagyasztott, akár nem, sütés-főzés előtt átpucolom, mindig találok rajtuk olyan részt, ami nem lábasba való. (Pl. baromfinál lehet toll, tokú, sertésnél a szőr)
Te a májon a tisztességgel le nem takarított epét főzted bele a kajádba!
Én is mindig fagyasztott májat veszek, mert az olcsóbb. És még -egyészen tegnapig- sosem találtam rajta epét. De igen, én is úgy tanultam az anyukámtól, hogy az epe, ha egy pici darab is ottmarad, elrontja az egész ételt. Úgyhogy mindig mindent kiolvasztok átmosok, és átnézek.
És éppen a tenapi csirkemájon találtam én is egy egész hatalmas nagy zöld epét.
Úgyhogy igen sajnos ha elvétve is , de előfordulhat.
De ahogy a többiek is írják, minden egyéb húst is mindig átvizslatok, átmosok, mert azért csak látok néha rajtuk olyan dolgokat, ami az én véleményem szerint nem oda való.
Én fagyasztás előtt letisztitom,igy nem kell nézni felhasználás előtt
Másjat alaposan át kell,ritka,de marad rajta epe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!