Mondanátok hízlaló kajákat?
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Forrás: Montez
2-es vagyok. Én genetikailag vagyok sovány (174/62). Mindent szeretek és mindent megeszek. Gyors az anyagcserém és akkor sem híznék, ha minden étkezéshez megennék desszertnek egy tortát. Viszont rengeteg fehérjét is eszem, mindenféle húst. A kövér részek a csemegém (...meg a süti). Nem sportolok ugyan, de rengeteget mozgok, megyek, itthon, a munkahelyemen is. Szerintem lejárkálom amit megeszek! Azokkal értek egyet, akik sok szénhidrátot ugyan nem javasolnak, de annyit egyél belőle, amennyi jólesik, fehérjét mindenképpen eleget, és sportolj, mozogj sokat. Gondolom még fiatal vagy, majd megbékülsz a testalkatoddal.
"Műanyagokat" ne egyél lehetőleg, az egészségtelen, még akkor sem javaslom, ha "minden orvos ezt ajánlja"! A szójakészítmények nekem ebbe a "műanyag" kategóriába tartoznak, ugyanis eredetileg méreg. Csak hosszadalmas eljárás során lesz fogyasztható, ez csak a kereskedőnek éri meg, mert mégiscsak olcsóbb, mint a disznóhús...!
"Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj."
Azt hiszem, a 13-as félreértette a kérdést. Nem fogyni, hanem hízni szeretne. Ha naponta megeszel egy egész tonhalat, akkor sem fogsz hízni! ... sem az olajtól, sem a zabpehelytől! A szintetikus vackok kimondottan egészségtelenek! A tesztépítők kompromisszumot kötnek a látvány, sok pénz reménye és az egészség között kell választani.
lehet egészségesen is.
Reggeli
2 tojásos hagymás-paradicsom rántotta, egy nagyobb szelet tökmagvas-rozs kenyér, 1 pohár gyümölcstea
tízórai 3 fürt szőlő
Ebéd leves + fő étel (rizs/krumpli /tk tészta) Hús/hal + zöldség/savanyúság
uzsonna 10dkg mogyoró/dió
vacsora ami maradt
Utóvacsi gyümölcs
FEhérjét szénbhidráttal... akármit. Teljesen lelassítja az anyagcseréd egy időre és így teljesen felszívódik.
De attól függ, mivel keversz mit, a disznóhús se hízlal ha leszeded a zsírt róla, valamint eszel zöldséget mellé....
A cukorban sok a kalória, igaz, viszont a legnagyobb gondot az vércukorszint okozza vele...
Ha egy TELJESEN hizlalót akarok mondani: zsír.
Főleg kenyérrel. (fehérje+szénhidrát!) A hagyma a zsíroskenyéren csak enyhíti a hízlalást. :) Tegéyl ré, ah eszel.
A Nutella félék (bár néha nagyon hasznosak!!! néha... évi 2x bevágsz egy 200g-os üveggel, egy dekát fel nem szedsz) ha amúgy mellette egészségesen élsz.
tegnap 18:00: sajnos teljesen nem vagy tisztában a dolgokkal.
A testépítők az izomzatukat szeretnék fejleszteni, és ehhez adják meg a feltételeket. Igazából nem is értem, hogy mibe kötöttél bele.
A súlygyarapodáshoz ugye alapvetően kalóriaplusz kell. De ha mindezt mekdonálccal, meg kólával teremted meg, akkor b****hatod, mert nem zsírból szeretnénk tömeget növelni, ebben azért megegyezhetünk.
Mondj egy konkrét dolgot, amiben tévedtem! Győzz meg valamilyen tudományos érvrendszerrel.
A tonhal hogy jön már ide? Egyébként nagyon jó tápanyag sok fehérjével és omega3 zsírsavval, ergo igen hasznos táplálék.
De nem lehet csak ch-val tömeget növelni, mert akkor nem izmot szednénk fel, hanem zsírt, és szarul fogunk kinézni.
A csúnya testépítő bácsik pedig nem más dimenzióban élnek, az átlagemberekre is át lehet kalkulálni a rájuk vonatkozó feltételeket, szabályokat.
Másiknak:
Ha megfelelő mennyiségű kaját viszel be, nincs olyan hogy nem hízol. Ha többet eszel, mint amennyit elhasználsz, akkor hiába a gyors anyagcsere, hízni fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!