Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A heréletlen kan disznó húsa...

A heréletlen kan disznó húsa kerül a SÁGA füstölt pulykapárizsiba?

Figyelt kérdés

Néha kifogom a hentesnél olyan disznó húst ami sütés közben olyan irgalmatlan büdös szagot áraszt, hogy még a tepsit is ki kell dobni mert abból sem lehet kiszedni azt a szagot.

A gyomorforgató szag csak napok múlva távozik a sütőből, lakásból.

Utána olvastam: a Heréletlen kandisznó húsa nagyon büdös tud lenni, de csak hőkezelés során lehet érezni.

Tegnap a gyerekem bedobott egy szelet Sága Füstölt Pulyka párizsit a mikróba, mert megfagyott a hűtőben.

Gondolta kiolvassza, de kicsit megsütötte, mikor kinyitotta a mikró ajtaját majdnem összehánytam magamat.

Megint azt az iszonyat büdös szagot éreztem, itt egyértelművé vált számomra, hogy a Sága Füstölt Pulykapárizsiban a kandisznó húsa vagy szalonnája van.

A szalonna rendben van mert az összetevőkben írják is, hogy: "gyártási szalonna" ami a leírás szerint akár 40% is lehet.

Tudomásom szerint a heréletlen kandisznó nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, akkor hogy kerül bele a Sága termékébe ?

Aki nem tudja, hogy miről beszélek, vagy kételye támad, rakjon egy szelet Sága Füstölt Pulykapárizsit a mikróba, majd süsse meg picit, de előtte ne egyél semmit, utána meg már nem fogsz, az biztos.

Mi mindent megetetnek velünk csak a profitszerzés miatt :(



2013. máj. 26. 10:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
Szerintetek a tenyészkanokkal mit csinálnak?Nem csak a fiatal disznókat vágják le,az öregebbeket sem hagyják végelgyengülésben kimúlni.Elvileg vágás előtt ki kellene herélni őket,és pár hónapot várni a vágással,de nem hiszem hogy megvárnák ezt.És igen,én is éreztem ilyen szagot,csak én a sült húson.Grill pultban dolgoztam,és nem is egyszer éreztem a büdöset,nemcsak sütés közben,hanem amikor kinyitottam a melegentartót hogy húst adjak,akkor is megcsapott nem is egyszer.Szalonnánál,vagy csülöknél lehet érezni.Undorító,nekem is felfordul a gyomrom tőle.
2013. máj. 27. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
Tenyészkan nem olyan sok van az országban, legalábbis az évente eladott vagy feldolgozott húsmennyiséghez képest. Sokat közülük nem selejteznek, hanem simán elpusztul valamiért. Az ilyeneket meg az ATEV viszi el és semmisíti meg.
2013. máj. 28. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Nem gondolod,hogy hagyják elpusztulni őket?Ki szereti a ráfizetést?Régen disznókat tenyésztettünk,úgyhogy tudom.És nem egy kant tartanak annyi anyakocához.Mi is vettünk már ilyen szagú húst,nem is bírtuk megenni.Úgyhogy biztosan kerül belőle a kereskedelembe.
2013. máj. 28. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
Ma az üzemekben már mesterséges megtermékenyítést alkalmaznak, tehát nem kell annyi kant tartani. Háztájiban persze még biztos elterjedtebb a természetes út.
2013. máj. 28. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy előttem írták. Ma már mind a szarvasmarhánál, mind a disznóknál elenyésző a természetes fedeztetés. Mesterséges termékenyítést alkalmaznak még háztájiban is, vagyis jön az inszeminátor, aki megvette előzőleg a spermát mesterséges termékenyítő állomásokról (ahol az apaállatokat tartják és szaporító anyagot termelnek tőlük) és berakja az állatnak. Ott sem százával állnak az apaállatok, mert egy ejakulátumból megfelelő hígítóval több adag termékenyítő anyagot lehet előállítani a sűrűségtől és a leadott mennyiségtől függően. De ez már nagyon szakma. A lényeg, hogy nem állnak hegyekben a telepeken a kandisznók.
2013. máj. 29. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 A kérdező kommentje:

Azóta az is kiderült, hogy nagyobb mennyiségű pépesre darált sertés csontot is tartalmaznak a párizsik.

Megoldódott a rejtély, hogy hova rakják azt iszonyat mennyiségű csontot ami keletkezik: összedarálják, pépesítik, leszűrik,vizezik, sóval és egyéb állományjavítóval párizsit készítenek belőle.

És ez mind legális, mert a csont nem ártalmas az emberi fogyasztásra. Már párizsit sem eszünk.

2014. jan. 17. 15:51
 17/19 A kérdező kommentje:

Tesó barátban vettünk grillkolbászt, a sütögetés majdnem okádásba ment át :(

Ment a kukába az egész, egyre bővül a termékek köre amikbe belerakják, mint ipari zsírszalonna.

2014. aug. 21. 14:59
 18/19 anonim ***** válasza:
Jaj fujj.
máj. 21. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
Na ezé' vagyok vegetarian human.
máj. 21. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!