A heréletlen kan disznó húsa kerül a SÁGA füstölt pulykapárizsiba?
Néha kifogom a hentesnél olyan disznó húst ami sütés közben olyan irgalmatlan büdös szagot áraszt, hogy még a tepsit is ki kell dobni mert abból sem lehet kiszedni azt a szagot.
A gyomorforgató szag csak napok múlva távozik a sütőből, lakásból.
Utána olvastam: a Heréletlen kandisznó húsa nagyon büdös tud lenni, de csak hőkezelés során lehet érezni.
Tegnap a gyerekem bedobott egy szelet Sága Füstölt Pulyka párizsit a mikróba, mert megfagyott a hűtőben.
Gondolta kiolvassza, de kicsit megsütötte, mikor kinyitotta a mikró ajtaját majdnem összehánytam magamat.
Megint azt az iszonyat büdös szagot éreztem, itt egyértelművé vált számomra, hogy a Sága Füstölt Pulykapárizsiban a kandisznó húsa vagy szalonnája van.
A szalonna rendben van mert az összetevőkben írják is, hogy: "gyártási szalonna" ami a leírás szerint akár 40% is lehet.
Tudomásom szerint a heréletlen kandisznó nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, akkor hogy kerül bele a Sága termékébe ?
Aki nem tudja, hogy miről beszélek, vagy kételye támad, rakjon egy szelet Sága Füstölt Pulykapárizsit a mikróba, majd süsse meg picit, de előtte ne egyél semmit, utána meg már nem fogsz, az biztos.
Mi mindent megetetnek velünk csak a profitszerzés miatt :(
1.) Te most valami bértollnok vagy, akinek a célja lejáratni egy magyar céget? Ha nem, akkor miért írtad 5x is ki a cég nevét?
2.) Általában fiatal 120 kg körüli állatokat szoktak feldolgozni, amik fiatalok így nem nagyon lehet kanszagú a húsuk!
3.) A tenyésztőnek elemi érdeke, hogy heréltessen, hiszen a heréltek jobban nőnek, és nem verekednek annyit!
A linkelt topicból:
"Néha becsúszik egy-egy ún. rejtett heréjű egyed, na, ezekben úgy 10-12 hónapos korukra megvan a kanszag és látszólag a rejtett herék miatt nem is tűnik fel, hogy kanok, bár, a viselkedésük agresszív, mint a normál kanoké."
A legtöbb állat 8-9 hónapos korára eléri a vágósúlyt, így esélyük sincs ivaréretté válni és kanszagot árasztani.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!