Miért jobb köret a bulgur, mint a rizs, esetleg tarhonya?
Figyelt kérdés
tegnap 13:03
11/21 anonim válasza:
9-es: szerintem az az elkészített (megfött) bulgurral vonatkozik.
12/21 anonim válasza:
Gyakorlatilag a tarhonya, és a bulgur összetétele ugyanaz, a rizs fehérje tartalma kevesebb, a Ch valamivel több.
(8-as: valami tévedés van, a rizs 78 %-a szénhidrát.)
13/21 anonim válasza:
Bulgurna kbiztos, hogy nincs 12g fehérjéje, az Aldis bulgoromra is 3,8% van írva, meg a neten is a FŐTT bulgurra 3,1g írnak.
14/21 anonim válasza:
A 10-es linkjében egyértelmüen ott van, hogy 12 g a fehérje, mivel gyakorlatilag tört búza, ezért ez a jó adat.
A grízben is ennyi van, ami csak finomabbra van örölve, mint a bulgur, ez a különbség
15/21 anonim válasza:
13-as: minden értéket 100 g NYERS élelmiszerre szokás megadni, nem föttre!
16/21 anonim válasza:
17/21 anonim válasza:
TE vagy eltévedve, az élelmiszereket összehasonlítani NYERS állapotban kellene.
Meg lehet fött értékeket is adni, csak az nem mérvadó, mert nem mindegy, mennyi vízzel fözik meg, a különbözö értékek akár dupla annyiak is lehetnek más elkészítési mód mellett.
EZÉRT szokás és KELL nyersen mérni és számolni mindent!
18/21 anonim válasza:
Akkor sincs 12g fehérje.....különben a csomagolásra azt írnák...de még sem az van.
19/21 anonim válasza:
20/21 anonim válasza:
Akkor most mi a franc különbség van a két bulgur között, hogy az egyik az Aldisban csak 3g fehérje van, a tescosban meg 12g?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!