Tarhonyáshùs meddig bírja ki hűtés nélkül?
Kihülése után pár óra múlva rohadni kezd , lakásokban lazán van 24-30 fok . A fehérje 7 cfoktól rothad . Lesz aki biztat hogy siman hetekig
ehető ő nem dobná ki megéri a hullazsák vagy ételmergezés kínjai a 2000 Ft kidobása helyett .
Simán, ha nem is hetekig, de egy-két nap.
Ezek szerint én 20 éve rohadt kaját eszek, de még sosem volt egy gyomorrontásom sem.
(Persze lehet, hogy aki nyamvadtabb, az fogékony rá, én mondjuk orvosnál se voltam 20 éve.)
Én nem tippelgetnék, hanem érzékszervileg megvizsgálnám (íz, szag) és utána is ki lehet dobni.
A körülmények sem azonosak, nyilván egy 34 fokos panelben, zárt ablakok mellett mások a viszonyok, mint nálunk a hegyen, ahol nyitott ablakok mellett éjjel 19 fok volt.
Az sem mindegy, hogy tegnap délben főzted, vagy este 8-kor.
Ezért mondom, hogy a te körülményeidet és tarhonyás húsodat csak te ismered!
Esetleg főzd fel ismét hosszabb ideig, bár ez egy tarhonyás rizs esetében elég problémás.
Ha nagyon gyanús, akkor inkább kuka, mint gyomorrontás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!