Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A lecsót miért nem liszttel...

A lecsót miért nem liszttel készítik, miért inkább kenyeret esznek hozzá, esetleg rizst főznek bele?

Figyelt kérdés
Tehát így gyakorlatilag paprikás paradicsomfőzelék lenne, vagy ilyesmi. Ha jobb kenyérrel, akkor miért főzik a többi zöldséget liszttel? Nem mintha én bármelyik változatot is kipróbáltam volna ezek közül...

2024. jún. 29. 10:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Saját anyagával sűrítjük, tehát pl a borsó egy részét leturmixoljuk. Tökfőzeléket mondjuk pont nem szeretem, de azt is így készíteném.
2024. jún. 30. 10:56
 12/14 anonim ***** válasza:

11: Ez valójában püré. Lehet így is csinálni, de hagyományosan nem így készül és valójában pürésítés. Számomra pedig gusztustalan is lenne. Ráadásul ne jelents ki valamiről egyfélét vagy saját módszert úgy, ami általánosságban egyáltalán nem úgy van. Te csináld úgy, de ettől még sokan nem fogják. Én tejszínes-paprikás rántással készítek minden főzit.

Sőt: én a habarással sem értek egyet, mikor sokan arról beszélnek. Az autentikus magyar módszer a paprikás rántás és sok receptkönyv ezzel indít. Én csak frankfurti levest habarok.

2024. júl. 3. 12:52
 13/14 anonim ***** válasza:
Az nem püré, 12-es, az a püré, mikor az egészet összeturmixolják. Én például ki fogom próbálni ezt a saját magával sűrítést, érdekel, mi jön ki belőle.
2024. júl. 3. 12:56
 14/14 anonim ***** válasza:

12-es!

Nem püré, kis része van leturmixolva, az ad egy sűrűbb közeget a liszt helyett, egyébként ugyanolyan, mint a hagyományos főzelék.

Nekem a rántás, meg a lisztes habarás gusztustalan,nem tudom megenni. Azt jelentettem ki, hogy nem teszünk lisztet a főzelékekbe, mi nem úgy készítjük. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.

2024. júl. 3. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!