Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van a rozsból készült...

Miért van a rozsból készült pékáru (kenyér, zsömle) megszórva fehér liszttel?

Figyelt kérdés
2013. jún. 25. 18:43
 1/2 anonim ***** válasza:
A rozsliszt is (majdnem egészen) fehér, és a kenyeret - akármilyen lisztböl készül, amikor formázzák, liszttel megszórják, hogy ne ragadjon semmihez.
2013. jún. 25. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem azért lehet ez, mert a rozsliszt nagyon ragad, tehát régen, amikor tényleg rozslisztből csinálták a kenyeret így is nézett ki gyúrás után. Viszont a mai rozskenyérben már nagyon kevés rozsliszt van, szóval csak azért lisztezik, hogy olyannak tűnjön, mint az igazi.
2013. jún. 25. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!