Miért van a rozsból készült pékáru (kenyér, zsömle) megszórva fehér liszttel?
Figyelt kérdés
2013. jún. 25. 18:43
1/2 anonim válasza:
A rozsliszt is (majdnem egészen) fehér, és a kenyeret - akármilyen lisztböl készül, amikor formázzák, liszttel megszórják, hogy ne ragadjon semmihez.
2/2 anonim válasza:
Szerintem azért lehet ez, mert a rozsliszt nagyon ragad, tehát régen, amikor tényleg rozslisztből csinálták a kenyeret így is nézett ki gyúrás után. Viszont a mai rozskenyérben már nagyon kevés rozsliszt van, szóval csak azért lisztezik, hogy olyannak tűnjön, mint az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!