2023.09.21-es bontatlan lejárat liszttel még süthetek?
Leégettem a kalácsot....tudom béna vagyok engem is az agyvérzés kerülhetett. Nincs több lisztem itthon,de a spájzban addig turkaltam, míg találtam egy nemrég lejárt lisztet. Vajon ez még használható?
Honnan tudom,hogy nem jó már?
Ha szaga jo es egyszinu feher akkor ssmmi baja.
Akkor nem jo ha bogaras, hálós(molyos) vagy penészes. Mind egyértelműen látszana. Esetleg lehet savanyu de azt erezned a szagan
Én hasonlóan jártam múlt héten, bontatlan lejárt (régebben, mint a tied) lisztet találtam. Ránézésre semmi baja nem volt, bontatlan, így elkezdtem a tésztához adagolni átszitálva, aztán sajna a vége felé a szitán fennakadt valami szárnyas muslinca szerű dolog a szűrőn... pedig nem volt molyos meg semmi.
A liszt enyhén csomós lett összedolgozásnál, hiába szitáltam át, és megsülve sem igazán úgy nézett ki a süti, ahogy kellett volna, nem lett szép. :(
Ennek ellenére elfogyott, szóval nem volt rossz, csak nem olyan, mint kellett volna...
Szóval ezen tapasztalatom miatt én nem használnám fel (bár mondom, az én lisztem régebbi volt, mint a tied). Ha mégis a felhasználás mellett döntesz, szitáld át az egészet egy külön tálba akkor is, ha látszólag tiszta és normális a liszt, ahogy belenézel, megrázod. Ne járj úgy, mint én, hogy fél kiló beleszitálás után akad fent valami a szűrőn...
Viszont: ma (szombat) van bót. :) A szombat nem pirosbetűs, normál szombatnak számít. Vehetsz másik lisztet, ha nem éjszaka sütöd a kalácsot. :)
"Mondjuk a malacok egy másodperc alatt betermelik."
Mert mindenkinek vannak otthon malacai....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!