Mi a különbség vaj és vaj között?
Jó harminc évig éltem Magyarországon, óvodás korom óta fogyasztok vajat, szeretem a különböző teavajak, márkázott vajak zsíros állagát, jellegzetes, markáns ízét.
Évek óta élek Németországban, és akármelyik vajat próbálom, mind ugyanaz a margarin-szerű, ízetlen, unalmas valami. Legyen szó akár valamelyik áruház saját márkás vajáról, a környék legjobb tejüzemének legdrágább vajáról vagy a legdrágább ír (vagy annak hazudott?) vajról.
Az állag is más, egy magyar teavajat ha hűtőbe rakok, az olyan kemény hogy - kis túlzással - a gyémántot is karcolja, míg az itteni vajak többsége hűtőben is többé-kevésbé kenhető marad.
Miért?
Miben rejlik a különbség?
Mennyire vaj a teavaj, a márkázott vaj vagy a Németországban Butter néven futó vaj? (Mert például ugye a Magyarországon ismert darabos túró és a németek által túrónak csúfolt valami is teljesen más...)
Bármi javaslat, hogy mire figyeljek a csomagoláson, ha a megszokott magyar ízvilágra vágyom?
Németországban más az étkezés mint itthon
Ott kinn nem kapsz tea vajat pedig az a legjobb vaj szerintem is
A németeknek túl zsíros a magyar koszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!