Zöldsegek között ekkora iz különbseg , mitol lehet?
Remelem rendesen megtudom fogalmazni a kerdesemet:
miert nem kepesek a multik jo izu zoldseget arulni.
Miben lenne nehezebb, miert kerulne többe jo izut termelni?
Ha az aldiban vagy tesco, spar tökmind1... veszek uborkat,paradicsomot stb
Teljesen mas az ize mint a nagyi kertjebol vagy piacon...
Miert van ez?
Tenyleg nem ertem.
Mert üzemi...Ami rossz minőségű is! Hiába a Pici reklámozza a Pennyt milyen frisssss...Vagy bármilyen más árúház! Ugyan az mint a húsnál...
Háztáji, piaci mindig másabb!
Mivel nagy a kereslet nagy a kínálat is! A minőség rovására...
A nagyi kertjéből szezonjában eszed a termést. Tehát a paradicsomot akkor szedi le neked a Nagyid, amikor megérett. És a sok napfény, meg a nyári meleg, meg az eső vagy a locsolás miatt az összes íz és aroma-anyag kialakult benne.
A nagyáruházba szánt paradicsomot egész évben termesztik - télen fűtött fóliában. Féléretten leszedik, mikor még éppen rózsaszín, vagy narancsos. Úgyis a csomagolás és szállítás során még utó-érik és bepirul. Nos mivel ezekben nem tudtak olyan mértékig kialakulni a tövön az aromaanyagok, ezért jóval gyengébb az ízvilága. Persze ehhez direkt ilyen fajtákat is választanak a nagyáruházakat ellátó termelők.
Én ha egy megérett paradicsomot leveszek otthon a tőről és leteszem a konyhapultra, másnapra már megplöttyed. A boltok részére termesztettnek a leszedés után még egy egész hetet ki kell bírni. Ha nem többet...
Most írtam egy részletes választ, 9-es:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!