Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mai dátum van a pulykamell...

Mai dátum van a pulykamell csomagolására írva. Akkor azt ma el kell készíteni vagy holnap vagy holnapután is jó lesz még? De inkább holnapután. Illetve ha meg van főzve, úgy meddig áll el hűtőben? Több ⤵️

Figyelt kérdés

Múlt héten szombaton vagy vasárnap vettünk filézett pulykamellet, amelynek a dobozon feltüntetett lejárati ideje 25. 03. 05, azaz ma.

De még van másik étel, aminek ma vagy holnap kellene elfogynia.


Meddig jók az ilyen húsok? Inkább ma legyen elkészítve vagy meddig ér rá?



ma 03:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Ha szombaton vagy vasárnap vetted, és nem volt lefagyasztva, csak simán hűtőben állt, akkor ma már igencsak időszerű lenne megcsinálni.

Friss húst - ha tudod, hogy nem készíted el egy-két napon belül - mindig fagyasztóba tedd, úgy nem számít a ráírt dátum.

ma 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

Legjobb lenne ma elkészíteni mert friss húsnal fontos a lejárati dátum.

Nem biztos hogy nem lesz rossz két na múlva sem,de opció még dobd a fagyasztóba.

ma 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
92%
Tekintve, hogy mennyire "frissek" ezek a manapság vásárolható húsok (van, hogy már mikor megveszem is romlott), én ha aznap nem csinálom meg, tuti betenném a fagyóba. Ha szombaton vetted meg, és holnapután csinálnád meg az majdnem egy hét. Én tuti nem mernék kaját csinálni belőle úgy, hogy csak a hűtőben volt.
ma 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Ha szombaton veszek húst és nem használom fel vasárnap, akkor legkésőbb hétfő délelőtt beteszem a fagyasztóba vagy gyors elkészítem. De jártam már úgy többször is, hogy pénteki hús a hűtőben már büdös volt vasárnapra, pedig jól hűt.
ma 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

De ez védőgázas csomagolásban van és az van ráírva, hogy máig jó.


Ismeritek ezt a fajta csomagolást?

ma 10:16
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

Miért kérdezel, ha nem fogadod el a válaszokat?

Nyilván tudjuk, hogyan szokták csomagolni a nyers húst az élelmiszerboltokban. A válaszok ezzel együtt érvényesek.


Ha te még tartogatni akarod két napig a húst, akkor tartogasd. Csak ne lepődj meg, ha fura szaga lesz felbontás után.

ma 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Hűtsd le magad. Csak pontosítottam, mivel vannak húspultból, hentesnél vásárolt húsok is. Ez nem olyan.

Nyugi. Nem kell felkapni a vizet. Szép napot!

ma 11:06
 8/12 A kérdező kommentje:
ma 11:07
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ma meg kell csinálni. Nagy eséllyel holnap már nem lesz jó. Ilyen a nyers hús. Ha nem lenne vedogaz akkor kb 2 napig jo (a huspultbol vasarolt hus). Az ilyen csomagoltnal meg komolyan kell venni.


1) lefagyasztod es valamikor egy ejszaka alatt hutoben kiolvasztod es azonnal feldolgozod

2) feldolgozod (pl kockaba, szeletbe) es lefagyasztod. Majd maskor hutoben kiolvasztod es azonnal hasznalod.

3) elkeszited ma este es akkor az abbol keszult etel eheto meg suombat estig biztosan, tipustol fuggoen akar vasadnap is

4) elkeszited es lefagyasztod es eloveszed amint megennetek es onnan meg 3 napig jo

ma 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
#9.Köszi szépen a részleteket!
ma 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!