Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a pörkölt és a...

Mi a különbség a pörkölt és a pirított mogyoró között?

Figyelt kérdés
Csak mert mind a kettőt láttam az imént a polcon és ugyanattól a gyártótól.

2024. febr. 14. 16:41
 1/4 anonim ***** válasza:
94%
A mindennapi nyelvben csaknem azonos jelentéssel bírnak, a különbséget az alkalmazott technológia jelenti; a pirításnál színt kap, úgynevezett pörzsanyag képződik a mag felszínén. A pörkölés során pedig (ami több órán át is tarthat) elsősorban aromaanyagok szabadulnak fel.
2024. febr. 14. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
#1: Köszi! Egyébként vettem mind a kettőből, én nem éreztem különbséget...
2024. febr. 15. 07:04
 3/4 anonim ***** válasza:
71%
Nagyjából semmi különbség nincs.
2024. febr. 15. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

Most vettem mindkét fajtából (Mogyi, piritott és pörkölt sózott földimonyoró)


A pörkölt az, ami jobban elterjedt, kicsit olajos, sárgás mogyorószemek.


A pirított világosabb színű, szárazabb.

Ízre ugyanolyanok.

2024. jún. 10. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!