Mi a különbség a pörkölt és a pirított mogyoró között?
Figyelt kérdés
Csak mert mind a kettőt láttam az imént a polcon és ugyanattól a gyártótól.2024. febr. 14. 16:41
1/4 anonim válasza:
A mindennapi nyelvben csaknem azonos jelentéssel bírnak, a különbséget az alkalmazott technológia jelenti; a pirításnál színt kap, úgynevezett pörzsanyag képződik a mag felszínén. A pörkölés során pedig (ami több órán át is tarthat) elsősorban aromaanyagok szabadulnak fel.
2/4 A kérdező kommentje:
#1: Köszi! Egyébként vettem mind a kettőből, én nem éreztem különbséget...
2024. febr. 15. 07:04
3/4 anonim válasza:
Nagyjából semmi különbség nincs.
4/4 anonim válasza:
Most vettem mindkét fajtából (Mogyi, piritott és pörkölt sózott földimonyoró)
A pörkölt az, ami jobban elterjedt, kicsit olajos, sárgás mogyorószemek.
A pirított világosabb színű, szárazabb.
Ízre ugyanolyanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!