A laktózmentes dobozos tehéntejek árai között miért van olyan nagy különbség? Miért sokkal olcsóbb az egyik, a másik miért kerül kétszer annyiba vagy többe? A külföldi olcsóbb?
Pl. az Aldiban MILFINA Laktózmentes UHT tej 2,8% zsírtartalom csavarkupakkal, 1 liter 225 Ft/db.
Tescóban Mizo laktózmentes ESL tej 2,8% 1 liter 699.- Ft.
Jó, most mindegy nekem, hogy Mizo vagy más, nem konkrétan a Mizóra vonatkozik a kérdés, azt csak egy példának adtam meg.
Az érdekel, hogy miért ekkora az árak között a különbség.
Jó, azért itt sikerült a piaci lédig almát az " mekis almáspitével" összehasonlítani. noname UHT tejet mizo ESL laktózmentessel.
Laktózmentes, ergo laktáz enzimet adnak hozzá, ESL, szóval végig hűteni kell, kicsi az eltarthatóság, drága a szállítás a hűtés miatt stb.
És igen, nyilván a márkát is megfizeted, nem is kicsit.
Jaj, idetettem linkeket az Aldi, Spar, Penny, Lidl, Tesco laktózmentes tejekről, erre mire az utolsó linket be akartam illeszteni, addigra törölte az üzenetet.
És nem a Mizo a legdrágább, csak úgy egyet megadtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!