Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A laktózmentes dobozos tehénte...

A laktózmentes dobozos tehéntejek árai között miért van olyan nagy különbség? Miért sokkal olcsóbb az egyik, a másik miért kerül kétszer annyiba vagy többe? A külföldi olcsóbb?

Figyelt kérdés
Normális magyarázatokat légy szíves.

2023. nov. 2. 16:57
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Penny: (ehhez nem találtam saját linket)

[link]

6. Nagyon túlzó a párhuzam, amit próbáltál mutatni.

Ez mind laktózmentes tej, amiket megadtam, az alma és az almáspite között viszont óriási a különbség. Az egyik egy gyümölcs, a másik pedig egy sütemény, ami tartalmaz almát is.

Még drágábbak is vannak, mint a Mizo. Nekem nem az volt a lényeg, hogy ESL vagy UHT, de nem gondoltam, hogy ha megadok egy csomó releváns linket, azt bárki végignézné, ezért csak két példát adtam meg korábban, de tessék, most már itt van a többi link is, nézd végig.

Nyilván sok különbség lehet, pl UHT, ESL, zsírtartalom, márka.

2023. nov. 2. 18:58
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik nagy szódapatron csere ára kb. 2,4 ezer. A másiké 3,6.

A patron ugyanaz. A töltet ugyanaz. Még az is lehet, hogy ugyanktt készülnek.

A piacgazdaságot nem lehet leegyszerűsíte alapanyag+ráfordításra.

Ha én 5 gram csokit piacra dobok 2 millió forintért, és van rá vevő, akkor te csak pisloghatsz, hogy a kilós terméket miért nem veszik meg egy százasért.

Tej és tej között óriási eltérés lehet. Egy alpesi legelőre kicsapott tehén teje nyilván drágább, mint a ketrecbe zárt, mindenféle szerekkel manipulálté.

2023. nov. 2. 20:03
 13/25 A kérdező kommentje:

És azt vajon honnan tudjuk, hogy melyik tehéntej milyen forrásból származik? Rá van írva a dobozra?

Elnézést, csak nemrég lettem tejfogyasztó és nem láttam, hogy ez rá van-e írva a dobozokat.

2023. nov. 2. 20:06
 14/25 A kérdező kommentje:
*dobozokra
2023. nov. 2. 20:06
 15/25 anonim ***** válasza:
88%
Nincs. Sok terméken a származási hely Európai Unió. Tehát még ország sincs feltúntetve. De még ország sem biztos, hogy sakat jelentene. Pl. egy lengyel gyár vásárólhat olasz tejet, a brand meg francia.
2023. nov. 2. 20:11
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor mégegyszer: Piacgazdaság van. Azért kerülhet az egyik tej 2,5-re annyiba mint a másikat, mert mind a kettőre van kereslet. Az olcsó névtelenre is, meg a drága, márkásra is.
2023. nov. 2. 20:35
 17/25 A kérdező kommentje:

Az mit jelent, hogy piacgazdaság?

Azt, hogy annyiért adják a terméket, amennyiért akarják és vagy megveszik vagy nem?

2023. nov. 2. 20:37
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon lebutítva, hogy 70 IqlQ-val rendelkező is értse, igen. De nem ilyen egyszerű. Nem vagy megveszik, vagy nem. Az a tervgazdaságban volt.

Olyant gyártanak, és olyan áron adják, hogy meg is vegyék.

Számít a konkurencia is. A cégek kölcsönösen figyelik egymást.

A hely sem mindegy. Jó példa erre a benzinkút. Autópályán pl. ugyanaz az üzemanyag többe kerül, mint agy kisvárosban.

2023. nov. 2. 20:45
 19/25 A kérdező kommentje:
Remélem, arra célzol, hogy 70 az IQ-m. Köszi. Igazán "kedves" vagy. Attól, hogy ezt nem tudom, még nem 70 az IQ-m, de biztos jó volt beszólni.
2023. nov. 2. 20:49
 20/25 A kérdező kommentje:

Amúgy, ha 70 lenne az IQ-m, szerinted tényleg be kellene szólnod amiatt? Gondolj már bele. Én nem sértődtem meg, de ha tényleg olyan valakinek írtad volna, akinek annyi, szerintem az nagyon rosszul esett volna neki.

Lehet, hogy neked magas az IQ-d, de ezek szerint az EQ-d nagyon alacsony. Nekem viszont az magas.

Szerintem ne szólj be máskor, mert nem tudhatod, hogy kinek mennyi, aztán egyszer beletrafálsz... Oké, persze ez téged nem érdekel.

A választ köszönöm. A beszólásról pedig olvastad a véleményemet. Talán abból látszik hogy nem 70 az IQ-m.

2023. nov. 2. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!