A kutyám nagyon odavan a natúr joghurtért, már az illatától bepörög! Adhatok neki simát, vagy inkább laktózmentest? Van különbség?
Ha nincs baja,nem megy a hasa és nem állandóan eszi,akkor szerintem adhatod a sima natúrt is.
Pl. havi 2-3 alkalommal szerintem nem lesz baja.
A kutyám két éve "mérgezést" kapott a meztelencsiga evéstől, hányós-hasmenéses tünetekkel járt.
Akkor az antibiotikumok mellé az állatorvos szigorú diétát írt elő, bár szerintem jobban élvezte, mint bármi mást.
Ezalatt a két hét alatt csak párolt barna rizst, főtt répát, főtt csirkehusit és kaukázusi kefírt/ natúr joghurtot kaphatott.
Azóta is imádja. Akkor a rizst és a répát kevertük össze vele, mellé kapta a csirkét, de semmi baja nem lett tőle.
Időnként most is főtt csirkehúst, vagy rizst keverek velük, és nasinak kapja.
Semmi baja nem lesz tőle, sőt!
2-dik válaszadónak: Komolyan, a kutyád megevett egy meztelencsigát??? Az enyém egyáltalán nem eszi meg. Amikor megláttam a meztelencsigát a járdán, mutattam neki, ő megszagolta, majd otthagyta. A szöcskét viszont meg szokta enni a fehérje miatt.
A kérdezőnek: ha a kutyád gyomra bírja ezt, akkor teljesen okés. Nem minden kutyának egyforma a gyomra. Az enyém pl. a rizstől akkor szokott hasmenéses lenni, ha magában eszik belőle (és sok is). Ezért úgy oldom meg, hogy 3 evőkanál rizst teszek bele a tésztába és úgy főzöm meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!