Hol, hogy lehet a legjobban eltartani az almát? Saját nem termett. Egy hete vettem kettő ládával, de már barnul.
Figyelt kérdés
2023. nov. 16. 09:44
1/6 anonim válasza:
Mi régen pincében tároltuk, homokban.
Ha erre nincs lehetőséged, akkor rakd el befőttként.
2/6 anonim válasza:
Hűvös helyen, pince, esetleg erkély (ne érje eső, és lehetőleg direkt napsütés se, de még így is lehet, hogy ott befülled, berohad). Sérülteket ki kell szedni, és pl. vékony selyempapírral vagy újságpapírral soronként elválasztva lerakni őket ládában. Vagy tartósíthatod almapürés, almabefőtt, chutney stb. formájában.
3/6 anonim válasza:
Csak pince de nálunk ott is ráncosodott.Manapság hűtőházban tárolják.
4/6 anonim válasza:
Annak is van jelentősége, hogy milyen az alma.
Termelőtől vásárolt, jó minőségű, olyan fajtával, ami tárolható, száraz, hűvös helyen nem szokott gond lenni.
A bevásárlóközontokban, sőt zöldségesnél vásárolt almák zöme viszont nem tárolható hosszú ideig.
Azokat már jellemzően tárolókból hozták ki, ahol vegyszeres kezelést is kaptak, "szemre eladható", minősége valójában gyenge, vagy közepes, nem tárolható hosszú ideig.
5/6 anonim válasza:
A hűtőházakban alacsony hőfokon, magas páratartalomban és ULO (Ultra Low Oxigen) valamint növelt széndioxid tartalmú levegőben tárolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!