Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egy igazán finom beledobós...

Egy igazán finom beledobós savanyúság receptet szeretnék kérni amibe nem barnul meg és nem puhul meg a savanyúság és még finom is?

Figyelt kérdés
A recepteket olvasva igen nagy az eltérés a mennyiségek terén ezért nem vagyok biztos a dolgomban.A receptet egy 16l-es vödörhöz szeretném kérni!

#recept #savanyúság #beledobós savanyú
2018. szept. 8. 21:45
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Nálam az vált be, hogy üvegenként egy-két gerezd egész fokhagymát teszek az aljára. Még a kovászos uborka is, hónapokig reccsenős-ropogós marad, de működik a csalamádéval is, a csemegeuborkával is, a káposztával töltött paprikával is.

16 l-es vödörhöz, csak találgatok, 4-6 gerezd biztos kellene (nálam csak 5 l-es uvegek vannak savanyúságnak)

2018. szept. 9. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Még egy:

A recept teljesen egyéni izlés dolga: van ismerősöm, akinek a "savanyúság" egy rakás cukrot jelent, vetélkedik a desszert ízével, legyen az "savanyú" uborka vagy csalamádé, számomra ehetetlenül édes - de ő így szereti és kész.


Szóval itt is fogsz kapni 500 receptet, más-más hozzávaló-mennyiségekkel :)

2018. szept. 9. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Ezt a receptet most kaptam egy olyan helyről, ahol ettem és eszméletlenül finom volt. És nem csak nekem ízlett nagyon, hanem a többi 20-nak is, tehát a "közízlésnek" megfelel:


10 liter víz felforralva, lehűtve

6 dl. 20%-os ecet

1 dkg borkénpor

0,5 kg. durva só

1,5 kg cukor, (de ízlés szerint lehet kevesebb is)

3 dkg timsó (gyógyszertárból)

3,5 dkg nátrium benzoát

3 dkg citromsav (gyógyszertárból)

3-4 babérlevél és ízlés szerint szemes bors, mustármag, koriander, kapor

Ez a lé és dobálod bele az alaposan megtisztított cuccokat.

2018. szept. 9. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én csak borként teszek ebbe a savanyúságba. Az tartja meg a színét.


10 litres tartályba nagyjából:


- 4 l víz - nem forralom

- 12 deka só - a durva só a jobb

- 60 deka cukor

- 2 kiskanál borkén

- 4 deci 20%-os ecet (vagy 8 deci borecet, jobb az íze)

- zöldség, amit akarsz :) (uborka, paprika, almapaprika, zöldparadicsom, káposztacikkek, karfiol, gomba, stb...)

- fűszerek: szemesbors, babérlevél, kapor, fokhagyma, amit szeretsz

- torma - sok - nem tudom nálatok kapható-e...

Jó ízt ad neki, és meggátolja a penészesedést.

2018. szept. 9. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!