Mit lehet csinálni vöröshagymából dunsztos üvegbe?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ecetes hagymát, mint bármilyen más savanyúságot. Lehet szeletben, de az aprókat egészben is lehet hagyni.
Fűszeres olajban is lehet eltenni, szintén felszelve, vagy a piciket egészben. (gyöngyhagyma )
Ha az ecetes elrakást választom azt hogy csináljam?
Mennyi ecetet rakjak bele? Víz? 720ml üvegeim vannak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
hagyma lekvár..
karammelizált hagyma
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem van nagyon jó receptem-igaz lilahagyma almával- de vörössel is valami isteni finom zsíroskenyér mellé.
A savanyúságot meg úgy készítheted, hogy a felszelt hagymát gyengéden lesózod. Forralsz vizet, 720-ra számítva kb fél liternyit. Fél literenként teszel fél-egy deci cetet, egy kevés cukrot. persze ez mindegyik ízlás kérdése, hogy miből mennyit. Kóstolgatod, és ha kellemesen édes-savanyú, akkor jó. A hagymát gyengén kicsavarod, majd üvegbe töltöd. felengeded a még forró ecetes-cukros lével,
, ha akarsz teszel bele üvegenként egy késhegynyi nártium- benzoátot,majd jól lecsavarod a tetővel. Nem kell dunsztolni, vagy ilyesmi.
Ha lehet ilyenkor kapni "szilas" kapros savanyúság tartósítót, azzal még egyszerűbb a dolgod, arra minden rá van írva.
#4 azt mondod almával ecetezzem el a hagymát?
Ecetes lében főtt hagyma még érdekelhet. Hogy készítem el?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Végül káposztát csináltam. Pici ecet víz káposzta bors kömény só cukor egy űveg összekevertem az majd lesz belőle valami. Ha más nem penészes káposzta üvegben :D
HAgymát megettem nyersen nem tudtam kitalálni mit csináljak belőle. Amióta a kérdést kiírtam most fogyott el az 1kg hagyma.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!