Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet főzni nagyon sok...

Mit lehet főzni nagyon sok vöröshagymából?

Figyelt kérdés
van itthon 2 kg vöröshagymám, amit pár nap alatt el kéne tüntetni. mibe lehet felhasználni ekkora mennyiséget? hagymaleves vagy ilyesmi? vagy valami rakott étel? tud valaki jó receptet?
2016. márc. 2. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Regi kedves etel, hogy mondjuk van kenyer szalonna, meg kolbasz, akkor mondjuk, azokbol osszeszedsz negyed kilot, akkor azt osszepirithatod egy kilonyi nagyobb kockakra vagott hagymaval, es megeszed kenyerrel, es/vagy tort krumplival. hidd el, baromi finom, es gyorsan fogy.
2016. márc. 2. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A hagymaleves se rossz, de nekem a minap 20 dekából lett 2 liter... Én tudom, mire használnám, mivel szeretem a tojásos sült hagymát. Megsütöm az összeset, ráütök pár tojást, nekem tetszik. Mással még nem találkoztam, aki így ette volna, az igaz.

Más hagymacentrikus ételt nem ismerek, annyira erős íze vanm, hogy inkább csak ízesít másra alapozó ételeket, de azért rakott ételekben vagy héjában főtt, sült krumplihoz sokat meg lehet enni belőle. Pizzára is rá lehet halmozni... Ha valakinek nem óriási macera a rántott dolgok készítése, akkor rántott hagymakarika... Én simán megenném a 2 kilót így, ha lenne, aki megcsinálná (szeretek főzni sokféle dolgot, de rántani, az mumus).

2016. márc. 2. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

hagyma lekvár

hagymás rostélyos

rántott hagymakarika

tejfölös hagymasaláta

2016. márc. 2. 21:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Paprikás krumpliba is sok kell. Nyilván 2 kiló nem tűnik el vele, ha kicsi a család és a bogrács is, de valamit segíthet.

Meg lehet sütni és mindenhez enni. A paradicsomos sült hagyma kenyérre is jó.

2016. márc. 2. 21:51
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Én a hagymát nagyon imádom, így amikor egy receptben van 1 fej hagyma, én sokkal többet teszek bele. Pl. ma is csináltam resztelt májat, de nagyon sok hagymával. 2 kg-ot vettem de alig maradt belőle pár darab.

Amúgy tojás rántottához is alap nálam, lecsóhoz is, illetve van, hogy káposzta salátát készítek, sok-sok hagymával, így oda is kerül, és pár napig elvan.

2016. márc. 2. 22:02
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem szeretitek a hagymát, akkor sok. Nálunk, pörköltbe, 5-6 öklömnyi nagyságú kell. Sokszor, 2 kilónyit felkockázok, sózom és zárható edénybe hűtő. Van, hogy mustárt, olívát is teszek rá. Sok mindenhez esszük.
2016. márc. 3. 08:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Pár szem almával nagyon finom hagymalekvárt lehet belőle készíteni, ami sültek mellé, de hidegkaja mellé is nagyon finom.ha érdekel a recept, priviben szívesen megírom.
2016. márc. 3. 11:09
 8/9 anonim válasza:
90%

Hagymaleves nagyon finom,sok reszelt sajttal a tetején pl :)

Hagymakarika rántva,hagymás bab, borsos tokányba (én rakok bele 5-6 fej hagymát mindíg),dinsztelt máj (ebbe is teszek vagy 5-6 fejet). Meg valahol olvastam hagymapörköltet is,de még sohasem készítettem.

2016. márc. 3. 12:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én Quiche lorraine-t sütnék belőle, sok hagymával.

350 g liszt

225 g vaj

1 teáskanál só

1 evőkanál cukor

60-120 ml jeges víz

felhasználásával egy sós pitetésztát kell készíteni, majd egy kerek, vagy szögletes tepsibe kell nyomkodni/hajtogatni úgy, hogy pereme legyen, és a belsejébe a tölteléket bele lehessen önteni.

A töltelék fél kiló karikára vágott hagyma vajon jól megfuttatva, kockázott füstölt bacon ízlés szerint, és ez kihűlve, összekeverve 4 elhabart tojással és egy kis pohár tejföllel. Forró (200 fokos) sütőben megsütjük.

2016. márc. 3. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!