Vöröshagyma savanyúságként?
Sziasztok!
Akik olvassák a kérdésem, feltehetően a fejüket fogják tőle. De nem vagyok biztos a dolgomban, úgyhogy inkább rákérdek. Meglehetősen savanyúság mániás vagyok (na jó, azért nem bigott módon), és arra gondoltam, hogy szívesen készítenék én is savanyúságot. Egyrészt a gyöngyhagyma valami hihetetlenül finom savanyúságként. Az interneten van jó néhány recept, hogy hogyan is kellene gyöngyhagymát savanyítani, azonban azon gondolkodtam, hogy ugyanezt meg lehetne e csinálni kifejlett vöröshagymával is? Már csak azért kérdezem, mert olyan receptet nem találtam, ahol kifejezetten kifejlett vöröshagymából csinálnák, és felmerült bennem, hogy talán ennek valami oka van. Vagy csak méretbeli különbség az egész?
Méretben, és ízben is van különbség.
A méret túl nagy, egészben nem, vagy nagyon nehezen járja át az ízesített lé.
(szeletelve nyilván megszokott dolog, hiszen csalamádéba is úgy teszik)
Ízben is más, mert nagyságrendekkel erősebb, mint a gyöngyhagyma.
Vöröshagymát egészben kifejletlen korában, "dughagyma" méretben szoktak savanyúságnak eltenni.
A #2-es linkjében pont dughagyma méret van a képen. :)
Olyat is lehet, hogy más zöldségekkel együtt rakod el, aminek akarsz egy kis hagyma ízt.
Pl zöld paradicsom.
Mifelénk kisebb - max. tojásméretü - vöröshagymát szokás eltenni télire savanyúságnak, ha nagyobb van csak, akkor hosszában félbe/negyedbe vágva.
Kell neki kb 3 hónap, mire átérik, de utána kimondottan finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!