Miért puhulnak meg a gyümölcsök az ütődés helyén? És mitől barnulnak meg?
Figyelt kérdés
2018. febr. 25. 03:03
1/1 anonim válasza:
A növényi részek (tehát a zöldség gyümölcs) még élnek, amikor megvesszük őket. Ezért allnak el sokkal tovább akár hűtés nélkül, mint a húsok. Amikor megütődik, megsérül a szövet, szétpukkadnak a sejtek, így az a terület elhal, nem tudja továbbra is fenntartani a homeosztázisát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!