Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha barnul a camembert, az azt...

Ha barnul a camembert, az azt jelenti, hogy romlott?

Figyelt kérdés
Elvileg ma jár le.
2015. nov. 2. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Nme, akkor kezd jó lenni
2015. nov. 2. 22:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha hűtőben tartod, akkor nyugodtan megeheted pár hónap múlva is. A camembert-ben egy érési folyamat játszódik le, azért barnul. Ezalatt változik az íze is. Erősebb, másabb aromájú lesz, próbáld ki egyszer.

Sokan frissen szeretik megenni (vagyis nagyjából addig, amíg a szavatossági idő tart a csomagolás szerint), de vannak sajtkedvelők, akik érleli még fél évig, és azután eszik meg. Azt mondják, minél büdösebb, annál finomabb :) Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, meddig érleli, ha érleli.

A Camembert sajthoz hasonló felépítésű a Brie sajt, annál külön hosszan érlelt változat is létezik, "brie noir" a neve

2015. nov. 3. 00:35
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
én biztos nem enném meg.
2015. nov. 3. 09:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Fúú én egyszer vettem egy rövid szavijú President sajtot és már az is meg volt barnulva és vmi iszonyatosan rossz íze volt.
2016. máj. 9. 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak, akik direkt ezt szeretik - baja nincs, ezt nevezik érettt/túlérett camamertnek. Elég erös és jellegzetes íze/szaga van, általában vagy szereti, vagy utálja valaki. De nem romlott és bajod sem lesz belöle (mármint ha nem undorodsz töle)
2016. máj. 10. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!