Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ammóniaszagú camembert sajtot...

Ammóniaszagú camembert sajtot rendbe lehet hozni?

Figyelt kérdés

Ma vettem, megettem egy cikket, és a kérge tömény ammóniaízt árasztott, alig bírtam lenyelni.

Utánaolvastam miért lehet, azt írták helytelen tárolás. Túl mély hűtés, túl sokáig volt becsomagolva. Bár lehet direkt ilyen, mert egy cég gyártja, nem háztól vettem, de akkor ehetetlen.

Beleszagoltam a csomagolópapírjába, az is tömény ammónia, kitisztította a légutaimat.

Most átcsomagoltam, kitettem szellőzni.

Valakinek volt már ilyen tapasztalata?

2015. jan. 25. 17:33
 1/5 tetro ***** válasza:
Mekkora camembert ez?
2015. jan. 25. 17:40
 2/5 A kérdező kommentje:

500 g.

Bár lehet ilyennek kell lennie. Nem tudom. Most vettem először ilyen "eredeti francia" camembertet, eddig csak magyart ettem, de ott egyiknél sem tapasztaltam ezt az illatot.

2015. jan. 25. 17:43
 3/5 tetro ***** válasza:
27%
dobd ki vagy vidd vissza a boltba. nem lehet ammónia szaga de íze meg főleg nem. valami gáz van vele.
2015. jan. 25. 17:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az érett camambertnek ammónia szaga van... lehet ezért szeretni, de utáni is. Ízlés dolga, én pl szeretem az érett sajtokat, pedig némelyiknek elég fura szaga van, de ezzel együtt finom.-
2015. jan. 25. 17:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mikor nekem volt dolgom francia camamberttel, az olyan büdös volt, hogy a fészerben kellett tárolni, hogy meg lehessen maradni a lakásban. :)

Úgyhogy szerintem normális.

2015. jan. 25. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!