Miért barnul meg a szárított tészta a sótól? És baj-e az vagy csak a kinézetén változtat?
Figyelt kérdés
2020. aug. 10. 13:34
1/6 anonim válasza:
Milyen szárított tészta?
Milyen sótól barnul?
Egyáltalán mit akarsz kérdezni?
Ugyanis ilyet még nem hallottam, hogy bármilyen tészta a sótol megbarnulna.
2/6 anonim válasza:
Ha frissen gyúrt tésztáról írsz, az nem a sótól barnul meg, hanem azért, mert nem szárad meg elég gyorsan. Az ízén ez nem változtat.
3/6 anonim válasza:
A házilag gyúrt tészta nem attól lesz barna, ha só kerül bele, hanem ha lassan szárad.
EZ lehet probléma, mert közben elkezdhet erjedni, ezért kell gyorasn szárítani és csak vékonyan kiteríteni.
4/6 A kérdező kommentje:
hümmm...
Igen, frissen gyúrt tésztáról van szó. Bárhol ahol olvastam róla vagy néztem videót, az szerepelt, hogy a só barnítja meg.
Talán azért, mert a só lassítja a száradást?
2020. aug. 11. 11:13
5/6 anonim válasza:
A só NEM lassítja a száradást, és a sótól NEM lesz barna. SOk éve készítek házolag tésztát, sóval és eddig minden alkalommal szép sárga lett.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm!
2020. aug. 11. 18:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!