Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért barnul meg a szárított...

Miért barnul meg a szárított tészta a sótól? És baj-e az vagy csak a kinézetén változtat?

Figyelt kérdés

2020. aug. 10. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
68%

Milyen szárított tészta?

Milyen sótól barnul?

Egyáltalán mit akarsz kérdezni?


Ugyanis ilyet még nem hallottam, hogy bármilyen tészta a sótol megbarnulna.

2020. aug. 10. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha frissen gyúrt tésztáról írsz, az nem a sótól barnul meg, hanem azért, mert nem szárad meg elég gyorsan. Az ízén ez nem változtat.
2020. aug. 10. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

A házilag gyúrt tészta nem attól lesz barna, ha só kerül bele, hanem ha lassan szárad.

EZ lehet probléma, mert közben elkezdhet erjedni, ezért kell gyorasn szárítani és csak vékonyan kiteríteni.

2020. aug. 10. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

hümmm...

Igen, frissen gyúrt tésztáról van szó. Bárhol ahol olvastam róla vagy néztem videót, az szerepelt, hogy a só barnítja meg.

Talán azért, mert a só lassítja a száradást?

2020. aug. 11. 11:13
 5/6 anonim ***** válasza:
A só NEM lassítja a száradást, és a sótól NEM lesz barna. SOk éve készítek házolag tésztát, sóval és eddig minden alkalommal szép sárga lett.
2020. aug. 11. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm!
2020. aug. 11. 18:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!