A boltban vásárolt csomagolt, felkockázott húst meg kell mosni, vagy mehet egyből a fazékba, mint a darált hús?
A baktériumok lehet, hogy elpusztulnak a hosszú főzés, sütés hatására, de a vegyi anyagok nem veszítik el esetleges mérgező hatásukat.
Természetesen a nagyüzemi feldolgozás során rákerült felületi szennyeződésben mindkettő van bőven.
11
Oké.Lehet...No meg az esetleges antibiotikum és egyéb gyógyszermaradványok sem illannak el a hő hatására. Sőt azokat még a víz sem viszi le.Hiszen azok a hús egészében helyezkedhetnek el.És azt a felszíni lögybölés nem viszi le.
Köszönöm a válaszokat.
Mivel én nem eszek húst, csak párom miatt készítem, engem jobban zavar, hogy a mosás miatt bacis lesz a mosogató, edények, stb. mint az, hogy a húson mi marad. De azért megmérgezni se akarom. :D De úgy tűnik, hogy sokan vannak, akik nem mossák meg, szóval csak nem akkora gond.
14
Magam sem szoktam szórakozni a hús mosogatásával..
De szerintem megoldás lehet a problémára; ha az aki mindenképp akarja megmossa egy lábasban és vagy a csap alá tesz egy edény s fölfogja benne a húsról lecsurgó vizet.Aztán azt a szennyezett folyadékot elönti mondjuk a wécébe.Majd a végén ugyanazt a lábast használja a hús elkészítésére.Így egyből a fertőtlenítés is meg van oldva.Meg a szennyes víz sem fröcsög mindenfelé.A klozettbe meg amúgy is kerülnek cifra dolgok minden nap.
Elnezest, ha rosszindulat arad belolem, de elkepeszt, mikor ugyanaz az ember, aki a mosasra eskuszik, nyugodtan megeszi hutobe nem teves utan meg sok nappal kesobb.
A forro serpenyoben olajon a hus tiszta lesz. Utana pedig attol fugg, hidegen, vagy felforralva, biztonsagosan eszed, vagy langyosra melegitve, szobahomersekleten rohasztva.
Sosem veszek ilyet, de biztosan megmosnám!
1kg csirkemellet is kb 1 óráig tart mire alaposan megmosom, leszedek, levagdosok róla dolgokat és feldarabolom
(kb a 20%-át ki szoktam dobni, nekünk azok undorító részek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!