Hentesnél vett tatárbifszteknek való darált marhahús eláll 2 napig a hűtőben?
A tatárbifsztek MINDIG frissen darált/vagdalt húsból készül!
A darált hús maximum egy napig fogyasztható nyersen, hentestöl vége meg még kevésbé tárolható.
Vagy ne ezt egyetek húsvétkor, vagy otthon daráld/vagdals össze frissen a húst.
"Gondolom, akkor darálják le nem sokkal előtte."
Vagy nem. Vegyél egy darab húst, és ott vágd össze. A tatarbifsztek hivatalosan nagyon finomra vágott belszinbol készül.
Nem tudom. Eddig mikor megvettem, mindig elég frissnek nézett ki. És elég ízletes is volt, mikor rá pár órára elfogyasztottam. Sose lett semmi bajom tőle.
Tehát ha másfél napra berakom a hűtőbe, akkor már nem lesz fogyasztható állapotban?
Igen, a tatárbifsztek optimális esetben marhabélszínből van amit soha nem darálunk, hanem mivel eleve nagyon puha, késsel daraboljuk, tépjük apróra.
A rögvalóság azonban az, hogy sokan, így a hentes is, nem bélszínt használ, hanem valami olcsóbb marharészt, pl. hátszínt, és darál, nem aprít.
Talán érthető a nagy árkülönbség miatt a kompromisszum.
Simán kibírja vasárnapig a hűtőben, nyilván finomabb frissen, bélszínből, aprítva, de semmi bajotok nem lesz. Ha a hús problémás, azonnal érezni fogod kicsomagoláskor és akkor ne használd föl
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!