Hentesnél vett tatárbifszteknek való darált marhahús eláll 2 napig a hűtőben?





10-es: nem zavar remélem, hogy a tatárbifszteket mindenki saját maga keveri össze közvetlen fogyasztás elött, még neves éttermekben is, összeérni még véletlen sem kell, söt az a minöség rovására megy.
Ennek az ételnek a lényege a "frissen darált/vagdalt" bélszín és az "egész friss füszerezés".















Az ízbeli különbségben igazad van, de megbetegedni nem fogsz töle.
Több napos darált húst nyersen enni annyit jelent, hogy nagy valószínüséggel kapsz komoly gyomorrontást, adott esetben ételmérgezést!
Igy nézve a rosszabb íz még mindig kevésbé gond, mint napokig betegnek lenni, rosszabb esetben kórházba kerülni.





Tudod, ilyen esetben nem adnék fel túltárolt nyers darált húst senkinek, és ha vendégként tudnám, nem frissen készült, nem ennél belöle.
Az rád van bízva, hogy te megeszed-e, illetve tálalod-e másoknak, én garantáltan nem kockáztatnék egy ételmérgezést, valami mást készítenék.
De ez a te dolgod, a te kockázatod, szóval azt csinálsz, amit akarsz!





Nem lesz semmi baja, hidd el, a marhahús más, mint a többi. A marhabélszínt hetekig érlelik például.
Én karácsonyra szoktam készíteni, mindig egy nappal hamarabb bekeverem, mi úgy szeretjük, ha összeért, évek óta így készítem, még egyszer sem kellett mentőt hívni.





Kizárt, hogy egy frissen darált marhahús 1-2 napos hűtőben tartás után megromoljon. Az csak akkor lehet, ha már a hentesnél is régóta áll, azt viszont érzékszervi érzékeléssel meg lehet állapítani.
Ha kiteszed egy tányéron a napra, akkor persze más a helyzet. A marhahús nem disznóhús.
A fagyasztás 1 napra semmit nem old meg, csak problémát okoz a kiolvasztásnál.
A hentesnél vett tatárbifsztek utánzatot lehet befűszerezve érlelni egy éjjel, tényleg jobb lesz, viszont a jó minőségű bélszín esetében érdemes a frissességre hagyatkozni a fűszerezéssel szemben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!