Vettem darált húst a Sparba egy hete kb, de azóta 2 nappal lejárt a szavija. Jó lehet még? Van vmi tipp hogy miből lehet biztosan tudni? A szagából nem tudtam eldönteni.
Tehát 8-10 órát nem volt hűtve, majd betetted a hűtőbe 1 hétre és 2 napja még a szavatossága is lejárt?
Ember, az a szar kb az első, nem hűtött éjszaka után biológiai hulladék volt
Egyrészt: az a hús már akkor kuka volt, mikor elfelejtetted behűtőzni, onnantól kezdve én biztos nem használnám fel, veszélyes.
Másrészt: húst simán hűtőbe max akkor teszünk, ha 1-2 napon belül elkészítjük. Ha nincs ilyen terv, akkor azonnal mélyhűtő, ezzel kitolható a felhasználási ideje, figyelmen kívül hagyható a szavidő - amennyiben csak a felhasználás előtt olvasztod fel.
Általánosságban: egy kis darabot a húsból el kell kezdeni lesütni serpenyőben, és akkor azonnal érezni a szagán, hogy romlott, még ha hűtőből kivéve nem is biztos benne az ember.
Jártunk már úgy, hogy (gondolom) hűtési lánc sérült darálthúst kaptunk online rendelésnél, én tálcástól bevágtam a fagyóba, használat előtt vettem ki. Már az egyperces mikrós olvasztásnál gyanús volt, hogy valami nem stimmel - nem volt büdös igazából, csak úgy "nem olyan". De ahogy elkezdtem lesütni serpenyőben, azonnal megbüdösödött, úgyhogy ment is a kukába.
😂😂😂 És én még azokon vagyok kiakadva akik kérdezgetik, hogy a tegnap főzött, hűtőben tartott étel jó-e még ma...
Ez meg a másik véglet...😅
Hát ömmmm
Végül megcsináltam, nem éreztem rossznak. Ízlett mindenkinek, senkinek semmi baja, úgyhogy nem volt vele gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!