A boltban vásárolt csomagolt, felkockázott húst meg kell
mosni, vagy mehet egyből a fazékba, mint a darált hús?
Erre nem fogsz egységes választ kapni, van, aki a darált húst is megmossa. Van, aki a nagyobb húsokat se, ha nem friss húspultos.
Én kockázott húst - darált húst se - már nem mosnék meg.
2023. aug. 8. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
Elvileg igen, de soha nem mostam eddig semmilyen húst. Sem hentestől vett darabot, sem csomagoltat. Legfeljebb ha véres lé van alatta, egy gyors öblítés.
2023. aug. 8. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
Mehet egyből. Húst sosem kell (sosem szabad) megmosni. Többet árt mint használ
Vendéglátós
2023. aug. 8. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha mindenféle baciktól félsz, felesleges. Sütés, főzés során minden is elpusztul gyakorlatilag.
2023. aug. 8. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
Húst megnosni teljes mértékben elmebaj kategória.
2023. aug. 8. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3. Egy ellenőr is bólogatna a kijelentésedre? Melyik helyen működsz? Nem, nem küldöm rád, csak akkor oda nem megyek többet.
2023. aug. 8. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
Én biztos megmosnám, ha vennék ilyet.
Minden húst megmosok, kivéve a darált húst.
De már nem veszek darált húst, hanem vettem egy elektromos darálót és én darálom le az általam kiválasztott húst, amit persze előtte megmosok.
Nincs bacifóbiám, de nekem így gusztusosabb dolgozni vele.
2023. aug. 8. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
A kockázottat nem mosom. A nagy darabokat is azért, hogy az esetleges csontszilankot leöblítsem.
2023. aug. 8. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
#6
A hús felszínéről minden baci elpusztul főzes során.
A mosással az a baj hogy a sok részecske eljut a teljes mosdókagylóba, fröcsköl stb. Na ha az a felület utána nincs rendesen fertőtlenítve vagy hőkezelve és hozzáér pl nyers zöldséghez, úgy már károa a baci ami a huson volt.
Szóval ha nem mosod, elkerülöd a keresztszennyeződést és ha rendesen megsutod akkor teljesen fogyasztható lesz
2023. aug. 8. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
A húspultban napokat is eltölt gond nélkül, és oda se feltétlenül azonnal szállították. Tiszta kell legyen. Óriási veszteséggel menne a vágóhíd, ha nem alaposan körbemosva adná ki a kezéből. A húsipar kb a legnagyobb vízpazarló ágazat. Neked otthon legfeljebb akkor kell mosnod, ha nem bízol a hentes vagy a csomagoló higiéniájában (nekik néhányszor pár kiló hamarabb romló hús a könnyen kidumálható kategória már). Jellemzően a te hűtődben is még napok telnek el, mire elkezd fura lenni a hús. Kockázottat és daráltat ajánlott azonnal feldolgozni vagy gyorsfagyasztani. Esetleg mindkettő: pl öt-tíz kilónyi pöri szétosztva színig töltött, szögletes, négyadagnyi tárolókba elég jól visszahozza a főzési időt.
2023. aug. 8. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: