Egyik munkatársam szerint 30 ezer egy hónapra elég élelmiszerre. Mit gondoltok?
Délelőtt beszélgettem az egyik munkatársammal és feljött a minden drága téma. Harmincvalahány éves nő két gyerekkel. (tizenévesek) Azt mondta ő egy hónapban 90 ezret költ élelmiszerre. Ugye három felé osztva 30 ezer.
Mindig ír listát, több napra főz, nem megy éhesen vásárolni, nem vásárol feleslegesen (impulzusvásárlás tudjátok) és nem fizet kártyával.
Szerintetek tényleg elég 30 ezer egy hónapra?
Itt nálunk amúgy csak Penny és Tesco van. (Coop is van, de oda nem nagyon járnak mert drága mondjuk kinek mi a drága ugye)
Én egyedül élek. Azt mondta nekem bőven elég lenne egy hónapra ez az összeg.
Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.
#29. ez mind szép és jó, hogy ideírtad, és nagyon ügyes vagy, komolyan. De nem te vagy az átlag, valljuk be, neked van IDŐD spórolni munkanélkülinként, és ez a lényeg. Én, ha meggebedek, se tudok több időt szakítani a főzésre és akciókutatásra, bevásárlásra, mint amikor még otthon voltam a gyerekkel. Akkor fejből vágtam, mi-hol-mennyi, mindent, de tényleg mindent én csináltam otthon, házi gyúrt tészta, kutattam az olcsó fogásokat, amelyek sajnos elég időigényesek. VOlt egy komplett táblázatom arról, hogy az egyes kaják adagra (amivel jóllakunk) kimérve mennyibe kerülnek. Pl. így jöttem rá, hogy a túrós tészta egy drága étel.
Most munka, kert, háztartás mellett aligha tehetem meg, még így is valaminek a rovására megy a főzés, és ilyenkor mérlegelek, hogy melyik éri meg jobban, és bizony heti egyszer kajarendelés van. Igaz, a kuponozásról továbbra se szoktam le, ha a család rántott csirkét kíván, akkor kuponosan veszem a KFC-ben. Igaz, sajnos érte kell menjek, mert a mi címünkre nem szállít ki.... Tudom, most megkapom, hogy egy rántott csirkét se tudok csinálni, hát elárulom, hogy 1. nincs olajsütőm, hogy gazdaságosan tudnám használni az olajat, 2. rohadtul sajnálom rá az időt
Időm tényleg van.
Főzés:
Háromnaponta főzök, olyan kajákat melyek egyszerűek és nem kell velük sokat vacakolni. Való igaz, nem egy gasztro élmény amiket készítek, meg talán nem is túl változatosak. Rántott csirkét például sosem csináltam, az ilyeneket akciósan veszem boltban és sosem rendelek. A KFC gondolom drágább mint a diszkontok fagyasztott dolgai. Amúgy épp holnaptól lesz akciós a panírozott csirkemell. Ha van fagyasztód, akkor hosszabb időre is főzhetsz, van aki egy hónapra előre főz, kezdőknek egy hét ajánlott.
Nem reklám: haviegyfozes.hu
Akciókutatás:
A cashmap.hu oldalt használom, egyszer rászántam egy kis időt és kedvencnek jelöltem egy rakat terméket, egy email kapok ha ezek hamarosan akciósak lesznek. Különösebben sokat így nem kell vadásznom. Főleg a Lidlbe és Pennybe járok, ezek újságait lapozom át, a többire nagyon rá se nézek, esetleg a Spar vagy Aldi újságára, ha egyéb akció miatt megyek oda.
Bevásárlás:
Kb heti egy-két alkalommal megyek bevásárolni, ezzel a hétvégi és hételeji akciókat is kitudom használni, ha szükséges. Nem tudom aki naponta bevásárol mit csinál, de felteszem valamit nem jól csinál.
Főzelékeken pl borsó főzelék tükör tojás meg lencse, vagy krumpli főzelék pirított hagymával, meg paprikás krumpli enni 3-4 napig...
De érdekes hogy kitettek olyan kérdést is hogy egy 3 fős család mennyit költ ott meg mindenki a 300ezreket írta, hogy fejenként 80-100 ezer kell..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!