Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egyik munkatársam szerint 30...

Egyik munkatársam szerint 30 ezer egy hónapra elég élelmiszerre. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Délelőtt beszélgettem az egyik munkatársammal és feljött a minden drága téma. Harmincvalahány éves nő két gyerekkel. (tizenévesek) Azt mondta ő egy hónapban 90 ezret költ élelmiszerre. Ugye három felé osztva 30 ezer.

Mindig ír listát, több napra főz, nem megy éhesen vásárolni, nem vásárol feleslegesen (impulzusvásárlás tudjátok) és nem fizet kártyával.

Szerintetek tényleg elég 30 ezer egy hónapra?

Itt nálunk amúgy csak Penny és Tesco van. (Coop is van, de oda nem nagyon járnak mert drága mondjuk kinek mi a drága ugye)

Én egyedül élek. Azt mondta nekem bőven elég lenne egy hónapra ez az összeg.

Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.

2023. máj. 8. 15:09
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
95%

90et költ, nem 30at. Nagyon nem mindegy ám, hogy hány főre főz valaki.

De ja, valszeg egyik hónapban van az 120, a másikban 80, attól függően épp mi kell, különösen ha nagy tételbe vásárol.

Meg pl azt se tudjuk van egy frigó láda, és az mennyit fogyaszt. Ha pl épp lejárni készülő dolgokat vesz, ezeket lefagyasztja, azzal lehet szintén trükközni.

De ja, minőségi éhezés lesz.

2023. máj. 8. 18:43
 12/46 anonim ***** válasza:
89%

Gondolom, nem esznek sokat. A két kamaszfiam egy hét alatt megenné azt a 30 ezret. Amikor az 5. rántott húst eszik...

Biztis lehet spórolni, akciókat figyelni, főzni, de én pont a kaján nem akarok spórolni.

2023. máj. 8. 19:04
 13/46 anonim ***** válasza:
96%
Hát attól függ ki mennyit és mit eszik.Azért egy 50 kilós nőnek kevesebb élelem kell mint egy 100 kilós férfinak...Én magamból kiindulva inkább, legalább olyan 60 ezret mondanék egy főre.Abból azért már megoldható,hogy ne kelljen koplalni.
2023. máj. 8. 19:11
 14/46 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván elég, ha nincs több.

De amúgy menütervvel és bevasarlolistaval dolgozva óriási összegeket lehet spórolni, mert nincs impulzus vásárlás és nem dob ki semmit.

2023. máj. 9. 07:07
 15/46 anonim válasza:
67%
Hazudik.
2023. máj. 9. 07:58
 16/46 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi előnye származna abból, hogy hazudik.
2023. máj. 9. 11:11
 17/46 anonim ***** válasza:
88%

Villogni akart. Két kamasz etetése legendás.

Szerintem mélyen hallgat arról, vagy már annyira természetes, hogy bele se számolja, hogy minden hétvégén a nagymamánál esznek, aki fel is pakolja kajával. Vagy ingyen van a hús, mert a keresztanyjáék disznót tartanak. Vagy tojást. Vagy sokan a SZÉP-kártyán lévő összeget nem tekintik pénznek, és amit arról "költenek", az nem számít bele az összes kiadásba (tudom, agyrém, de nekem is van pár kollégám, aki azt nem tekinti pénznek...)

Teljesen biztos, hogy ma Magyarországon kamasz gyerekeket nem lehet havi 30-ból megetetni napi 5-ször.

2023. máj. 9. 13:44
 18/46 anonim ***** válasza:
81%

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valaki havonta csak 30 ezer forintot költ élelmiszerre egymagára. Nehezen, de meglehet oldani.

De, ha van mellette plusz 2 gyerek, úgy már a havi 90.000 forint, az kevés.

2023. máj. 10. 11:31
 19/46 anonim ***** válasza:
90%
Hát 11 és 12 éves kislányokkal, meg ha anyuka is csak 50 kiló vasággyal, akkor esetleg megoldható egy aránylag egészséges menüterv ennyi pénzből. Más esetben valamit elfelejtett beleszámolni.
2023. máj. 10. 14:30
 20/46 anonim ***** válasza:
89%
vegyétek figyelembe hogy a korral változhat a bevitt mennyiség is, nem lepődtem meg az 5 rántotthúsos kamaszokon, mert 10 évvel ezelőtt huszonéveim elején én is egy étkezésre be bírtam vágni két nagy bolti puffancsból fullosan megpakolt hamburgerbucit, (már a fele is alig megy le) vagy 2 mirelit pizzát egymás után, vagy egyszerre egy nagy gyrostálat.30-ról még mindig azt gondolnám hogy sajnos tényleg elég szűkös
2023. máj. 12. 22:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!