Egyik munkatársam szerint 30 ezer egy hónapra elég élelmiszerre. Mit gondoltok?
Délelőtt beszélgettem az egyik munkatársammal és feljött a minden drága téma. Harmincvalahány éves nő két gyerekkel. (tizenévesek) Azt mondta ő egy hónapban 90 ezret költ élelmiszerre. Ugye három felé osztva 30 ezer.
Mindig ír listát, több napra főz, nem megy éhesen vásárolni, nem vásárol feleslegesen (impulzusvásárlás tudjátok) és nem fizet kártyával.
Szerintetek tényleg elég 30 ezer egy hónapra?
Itt nálunk amúgy csak Penny és Tesco van. (Coop is van, de oda nem nagyon járnak mert drága mondjuk kinek mi a drága ugye)
Én egyedül élek. Azt mondta nekem bőven elég lenne egy hónapra ez az összeg.
Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.
30 ezer?
:-D
az nalam max egy hetig eleg
Havi 30 ezer elég lehet kajára, részletesebb indoklás alább:
Bocsánat, hosszú lett, nem kötelező végigolvasni.
Egyedül élek, magam vásárolok. Ételeket szinte mindig a nagy diszkontok valamelyikében, Lidl, Penny stb. Mindig kártyával fizetek, a bank weboldalán lekérhetők a kiadásaim és bevételeim. Hol fizettem, mennyit és mikor. A lekért adatokból kijön kb mennyit költök kajára.
Tavaly márc. 14-től összesen 434061 Ft-ot költöttem 431 nap alatt, ez egy hónapra úgy 30700 Ft. Ennek döntő többsége kaja.
Idén jan. 2-től összesen 118974 Ft-ot költöttem 141 nap alatt, ez egy hónapra úgy 25700 Ft.
Ha nagyon akarnék tudnék még kicsit faragni belőle, de az több idő és macera, illetve lemondás. Ritkán beesik egy jégkrém vagy péksüti, de tényleg ritkán, ezekről nem akarok lemondani.
Januártól vagyok munkanélküli, azóta jobban beleálltam a spórolásba. Amellett márciustól fogyókúrázom is, napi 1200 cal. Elég vékony, 62kg ff vagyok, alig pár kiló fölöslegem van. Figyelem az akciókat és kevés feldolgozott kaját veszek. Szárazbab, lencse, tojás, néha csirkehús, étolaj, olcsóbb zöldségek, néha kis gyümölcs, de csak az olcsóbb. A tej ha sikerül az árstoppos, ha nem akkor a 1,5-es UHT és kéthetente 3,5l házi tej 300 Ft/l-ért. Friss és konzerv hal helyett tőkehalmáj konzervet veszek, amikor akciós. Látszólag durva ára van, de 1-2 hetente egy olyan konzervvel letudható az omega3 bevitel jó része.
Van egy fogyókúrás táblázatom amiben a költségeket is vezetem. Nem teljesen aktuális, de jó közelítéssel az is kb ilyenre jön ki. Napi 1200 cal kaja havi 20 ezer, ebben nincs benn a junk food.
Szóval egy nem fogyókúrázó, átlagos termetű, nem zabagép könnyű fizikai munkát végző embernek simán elég lehet havi 30 ezer kajára. Nem kell gombásznia erdőben, meg saját veteményes sem kell, sőt még egészségtelenül sem kell táplálkoznia, viszont meg kell válogatnia mit vásárol, mikor és hol.
#29 "márciustól fogyókúrázom is" ... "Szóval egy nem fogyókúrázó, átlagos termetű" - melyik is? 1200kcal szerintem pont erősen fogyókúrázó mennyiség még nőnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!