Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egyik munkatársam szerint 30...

Egyik munkatársam szerint 30 ezer egy hónapra elég élelmiszerre. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Délelőtt beszélgettem az egyik munkatársammal és feljött a minden drága téma. Harmincvalahány éves nő két gyerekkel. (tizenévesek) Azt mondta ő egy hónapban 90 ezret költ élelmiszerre. Ugye három felé osztva 30 ezer.

Mindig ír listát, több napra főz, nem megy éhesen vásárolni, nem vásárol feleslegesen (impulzusvásárlás tudjátok) és nem fizet kártyával.

Szerintetek tényleg elég 30 ezer egy hónapra?

Itt nálunk amúgy csak Penny és Tesco van. (Coop is van, de oda nem nagyon járnak mert drága mondjuk kinek mi a drága ugye)

Én egyedül élek. Azt mondta nekem bőven elég lenne egy hónapra ez az összeg.

Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.

2023. máj. 8. 15:09
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is csak nagyzolt, ennyiből 2-3 éve is nehezen lehetett kijönni. Mióta ilyen árak vannak, nekem is 70-80 ezer elmegy csak nekem élelmiszerre, pedig semmi extrát nem veszek és főzni szoktam, kuponozok, keresem az akciókat. Nekem fontos, hogy változatos legyen, 2-3 napig még megeszem ugyanazt a főételt, de utána már mást kívánok. Szerintem változatos étrendet lehetetlen 30 ezerből kihozni, akkor is, ha több főre főznek.
2023. máj. 12. 23:48
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Én sem költhetek sokkal többet (alig számolom), és eszem húst (csirkemellet, majdnem minden nap 2x)) és zöldségeket is, és a mostani kerülőn kívül kenyeret, tésztát viszont nem, helyettük zabpelyhet (azért nem csak magában) és rizst, néha babot, és sárgaborsót, ezek a babon kívül viszonylag olcsók is (zabpehely 500g 349 Ft, A rizs 1kg 699 Ft, sárgaborsó 500g 249 Ft, bab 500g 499 Ft). Nem eszem viszont félkész ételt (ritkán esetleg mint hozzávaló formájában), és (szintén egy mostani kerülőtől eltekintve - lejáró SZÉP-kártya miatt) házon kívül (elsősorban a költség miatt, de különösebben nem is hiányzik). Üdítőt, alkoholt sem veszek, többnyire vizet iszom, 2-4 kávé mellett. Majdnem minden nap főzök.
2023. máj. 13. 08:23
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
Egyik csoportban valaki azt írta 650 forintból hozza ki a napi 5-szöri étkezést nassolással, na az ilyen is tuti kamu. Nem tudom miért kell erről füllenteni, mert mindenki tudja milyen árak vannak, a zöldég-gyümölcs még drágább is, mint húson élni. Persze ha valaki vajas kenyeret eszik, esetleg ki tud jönni, de egy kiló kenyér is drága már. Rövidtávon lehet, hogy spórol vele, aztán nem győzi majd a gyógyszerekre, orvosra költeni a pénzt, ha megbetegszik. Én is szeretek spórolni, főleg ilyen árak mellett, de azért ésszel.
2023. máj. 17. 09:49
 24/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom tételesen igazolni vagy cáfolni, de az biztos, hogy ha az ember csak akkor és csak azt veszi meg, amire szüksége van a háztartásban, azzal iszonyat pénzeket lehet spórolni. Pl. minden ebédet-uzsit csomagolsz, semmi pékséges sütike-szendvicske-kávécska, semmi hirtelen vett ice tea útközben, stb. Lehet, hogy a menzája 100% térítésmentes a suliban. Nagy-nagy odafigyeléssel, fegyelemmel és meglévő felszerelt háztartással szerintem a nagyságrend kihozható.
2023. máj. 23. 06:46
 25/46 NTBS ***** válasza:
76%
És mi van akkor, ha otthon sok mindent megtermelt?
2023. máj. 23. 07:06
 26/46 anonim ***** válasza:
87%
Csak az a baj, hogy azt elfelejtik hozzátenni, hogy ingyen kapnak dolgokat, vagy megtermelnek. Mindig úgy hencegnek ilyennel, hogy a lényeget kifelejtik.
2023. máj. 23. 09:14
 27/46 anonim ***** válasza:
92%
Hát ha valaki ismeri a gombákat és a különféle ehető növényeket,akkor kis túlzással még akár nulla forintból is megoldhatja,hogy ne halljon éhen.Ki megy az erőbe aztán gyűjtöget.
2023. máj. 23. 09:46
 28/46 anonim ***** válasza:
67%

30 ezer?

:-D

az nalam max egy hetig eleg

2023. máj. 23. 12:44
 29/46 anonim ***** válasza:
82%

Havi 30 ezer elég lehet kajára, részletesebb indoklás alább:

Bocsánat, hosszú lett, nem kötelező végigolvasni.

Egyedül élek, magam vásárolok. Ételeket szinte mindig a nagy diszkontok valamelyikében, Lidl, Penny stb. Mindig kártyával fizetek, a bank weboldalán lekérhetők a kiadásaim és bevételeim. Hol fizettem, mennyit és mikor. A lekért adatokból kijön kb mennyit költök kajára.

Tavaly márc. 14-től összesen 434061 Ft-ot költöttem 431 nap alatt, ez egy hónapra úgy 30700 Ft. Ennek döntő többsége kaja.

Idén jan. 2-től összesen 118974 Ft-ot költöttem 141 nap alatt, ez egy hónapra úgy 25700 Ft.

Ha nagyon akarnék tudnék még kicsit faragni belőle, de az több idő és macera, illetve lemondás. Ritkán beesik egy jégkrém vagy péksüti, de tényleg ritkán, ezekről nem akarok lemondani.

Januártól vagyok munkanélküli, azóta jobban beleálltam a spórolásba. Amellett márciustól fogyókúrázom is, napi 1200 cal. Elég vékony, 62kg ff vagyok, alig pár kiló fölöslegem van. Figyelem az akciókat és kevés feldolgozott kaját veszek. Szárazbab, lencse, tojás, néha csirkehús, étolaj, olcsóbb zöldségek, néha kis gyümölcs, de csak az olcsóbb. A tej ha sikerül az árstoppos, ha nem akkor a 1,5-es UHT és kéthetente 3,5l házi tej 300 Ft/l-ért. Friss és konzerv hal helyett tőkehalmáj konzervet veszek, amikor akciós. Látszólag durva ára van, de 1-2 hetente egy olyan konzervvel letudható az omega3 bevitel jó része.

Van egy fogyókúrás táblázatom amiben a költségeket is vezetem. Nem teljesen aktuális, de jó közelítéssel az is kb ilyenre jön ki. Napi 1200 cal kaja havi 20 ezer, ebben nincs benn a junk food.

Szóval egy nem fogyókúrázó, átlagos termetű, nem zabagép könnyű fizikai munkát végző embernek simán elég lehet havi 30 ezer kajára. Nem kell gombásznia erdőben, meg saját veteményes sem kell, sőt még egészségtelenül sem kell táplálkoznia, viszont meg kell válogatnia mit vásárol, mikor és hol.

2023. máj. 23. 15:22
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

#29 "márciustól fogyókúrázom is" ... "Szóval egy nem fogyókúrázó, átlagos termetű" - melyik is? 1200kcal szerintem pont erősen fogyókúrázó mennyiség még nőnek is.

[link]

2023. máj. 23. 15:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!