A halászlében a "belsőség", ami nem ikra és tényleg a halak ondója?
Én is meglepődtem amikor pár éve megtudtam, mi is az a haltej.
Nagymamám mondta meg, mikor halászlevet ettünk, asszem előtte se ettem és utána sem, de a halászlevet megettem, az finom is volt.:)
"Magyar ember mindent megeszik"
Bizony, mert a petesejt (kaviár) meg mennyivel másabb igaz? Azt is csak a magyarok eszik, jól tudom?
Mint ahogy a vágóállatokat is, a bolygó nemzeteinek a 90%-a mindenestől megeszi, valamilyen formában!
A kakashere pörkölt is finom.
(Ki gondolná, hogy ekkora van a kakasnak.)
8! Ok! :)
Kezdd mondjuk a fejvelővel. De ne rántva, úgy túl tömény.
Jól lepirított hagymás zsír, rá a velő, (előtte le lehet forrázni, hogy jobb tartása legyen) . Átpirítod vele, ütsz rá tojást, só, bors, majoranna, összesütöd, kész.
Pirítósra kenve fogyasztható.
Remélem, ez nem teljesen off téma!
Olyan értelemben, hogy én pl fejvelővel is, haltejjel is, sok embert megetettem már, aki idegenkedett tőle. És mindenkit kellemes meglepetésként ért.
Én konyhán melózok, és pl egy szakácstanulónak, nyitottnak kell lenni bármire, és ezt a nyitottságot is meg kell tanulni, és az ízlést szélesíteni kell. Az újoncokat rendszeresen etetem mindenfélével.
És magánemberként is érdemes kipróbálni valamit, mielőtt ítélkeznénk róla.
Nem, egyed nyugodtan, az a hal fehér mája!
🤭
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!