Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek ha naponta megesze...

Szerintetek ha naponta megeszem 10 tojást, attól mennyire megy fel a koleszterin szintem?

Figyelt kérdés
83 kilós srác vagyok. Hetente háromszor edzem streetworkout-on és emellett futok is. Szeretem a tojást nagyon és jó lenne a fehérje bevitelem egy részét tojással fedezni.

2022. dec. 26. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon.
2022. dec. 26. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

2 tojásban több koleszterin van, mint a napi ajánlott bevitel. De szerintem egyéb problémákat is felvet az ilyen szélsőséges, egyoldalú diéta. Akkor is az, ha a tojások mellett azért mást is eszel.

Egyébként lehet, hogy nagyon megunnád, ha ennyit ennél belőle.

2022. dec. 26. 23:12
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Az egy vagyon havonta!
2022. dec. 27. 05:30
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

A koleszterin mennyiségét minden szervezet egyénileg szabályozza, egyéni hatékonysággal.

Akinek magas a koleszterin szintje, 99%-ban nem a megevett dolgoktól magas, hanem a hormon háztartásának a problémái miatt.

Ezért nem jelent valós megoldást az a "kezelés", hogy koleszterin mentes diétát írnak elő erre a problémára. Ez, csak tüneti kezelés.

Amúgy:

2 db tojássárgája, már képes fedezni 1 heti(!!!) koleszterin igényét a szervezetnek!

Akkor számold ki, 35-szörös túladagolást jelentene napi 10 tojás!!!

Ami persze nem jelentkezik 35-szörös mennyiségben a vérben, és a szervezetben, mert a szervezet küzd a leszabályozásával, de emellett nyilvánvaló agyatlanság ekkora traumával terrorizálni a saját szervezetünket.

2022. dec. 27. 07:56
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
#4 az egy heti azért túlzás. Heti 4-5 tojássárgáját ajánlanak a dietetikusok. Magas koleszterin szinttel rendelkezőknek 2-3-at. De valóban csak enyhe mértékben múlik a koleszterin szint a táplálkozáson.
2022. dec. 27. 08:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyi tojást eszel, nem a koleszterinnel lesz bajod, hanem az epéd megy tönkre töle!
2022. dec. 27. 14:34
 7/7 anonim ***** válasza:
A zsírról nem is beszélve. Fehérje sincs benne olyan sok, kb. 10%.
2022. dec. 27. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!