Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az 1 Literes tej miért nem 1...

Az 1 Literes tej miért nem 1 liternyi tejet tartalmaz belülről?

Figyelt kérdés

Már hosszú ideje gyanús volt, mert:

- megfogom a dobozokat és érzem, hogy azok nincsenek 1 liter

- képtelenség 2 adag tejberizst/tejbegrízt stb. csinálni 1 doboz tejből, mert míg règen is mindig 0,5 dl-ből főztem 1 adagot 2 emberre, addig ez ma már nem jön ki, pedig a 0,5 dl az 0,5 dl maradt. Viszont 2 dobozt kell vennem, hogy a konkrét 1 litert el tudjam használni.

Ezért elkezdtem lemérni a tejek űrtartalmát és ledöbbentem. Egyik tej sem volt 1 liter! ( mizo, tolle, anni panni, stb) 8.6 dl körül volt a mizo.

Ez másnak nem tűnt fel?

Nem tudom elhinni, hogy ezt meg lehet tenni, így fenntartom annak a lehetőségét, hogy csak káprázik a szemem. Valaki mérte már le esetleg?

2022. dec. 2. 13:36
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

tessék:

[link]

2022. dec. 3. 12:27
 42/42 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdemes lenne több “űrtartalom mérővel” lemérned ugyanazt, illetve mérleggel is - a tömegét. Miután a tej sűrűsége nem nagyon különbözik a víztől, 1 liter kb. 1 kg lesz.
2022. dec. 3. 22:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!