Az 1 Literes tej miért nem 1 liternyi tejet tartalmaz belülről?
Már hosszú ideje gyanús volt, mert:
- megfogom a dobozokat és érzem, hogy azok nincsenek 1 liter
- képtelenség 2 adag tejberizst/tejbegrízt stb. csinálni 1 doboz tejből, mert míg règen is mindig 0,5 dl-ből főztem 1 adagot 2 emberre, addig ez ma már nem jön ki, pedig a 0,5 dl az 0,5 dl maradt. Viszont 2 dobozt kell vennem, hogy a konkrét 1 litert el tudjam használni.
Ezért elkezdtem lemérni a tejek űrtartalmát és ledöbbentem. Egyik tej sem volt 1 liter! ( mizo, tolle, anni panni, stb) 8.6 dl körül volt a mizo.
Ez másnak nem tűnt fel?
Nem tudom elhinni, hogy ezt meg lehet tenni, így fenntartom annak a lehetőségét, hogy csak káprázik a szemem. Valaki mérte már le esetleg?
15:
akkor úgy néz ki, neked nincs tapasztalatod ilyennel. 140 liter tejet ilyen gyorsan lemérni……és épp van otthon. Bár lehet, tehenész vagy vagy tejet árulsz. Akkor neked nem is szabad azt mondani, hogy nem annyi.
Nekem egészen más tapasztalataim vannak. Megírod, melyik márkàt mérted, ami 1 liter? Ma veszek egyet :-)
Tuti, hogy valami kínai százforintosboltban vett gagyi mérőkancsója van, amire random vaannak felvonalkázva a mennyiségek... :-D :-D
Kérdező! Próbálj már logikusan gondolkodni! A konkurrencia már rég feljelentette volna a GVH-nál, ha ekkora eltérések lennének!
16: muti a mérőeszközödet! Fotózd le, és tedd be ide!
Hitelesített mérce??
Gyanítom, hogy NEM.
a L’oréal hajbalzsam sosem volt 250 ml belülről. Nàlam több ideje senki nem használja, ezért is írtam.
Másiknak:
1 liter mindenhol 1 liter.
mint ahogy kínàban is csak 7 napból àll egy hét. De nem kínai az eszközöm.
22-es: abban biztos voltam, hogy a fogyasztók kárára jót röhögnek. Ez pont korrelál a 8.6 deciliteres üzletpolitkával. De a segghülye népnek semmi nem tűnik fel. Én például ezen röhögök jót.
Semmi gond. Engem nem zavar, ha más azt hiszi, 1 litert kap a pénzéért.
Pusztán kívàncsi voltam.
Itt még a Milkából, mosóporból, stb is el lehet adni a gyengèbb minősèget, a magyar sosem az igènyességéről ès az eszéről volt híres. Csóró nèpnek erre futja, így szemet hunynak és veszik.
“Mert ez van.”
Köszönöm a vàlaszokat, a magyar fogyasztói társadalmi kèp alapjàn pont erre számítottam.
28: nem érted, mert nem akarod felfogni!
Nem azt írtam, hogy kínában más mennyiség a liter, mint nálunk.
Hanem azt, hogy random módra vannak bevonalkázva a kínai mérőedények. Fillérekért ezt kapod! Nem hiteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!