Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az 1 Literes tej miért nem 1...

Az 1 Literes tej miért nem 1 liternyi tejet tartalmaz belülről?

Figyelt kérdés

Már hosszú ideje gyanús volt, mert:

- megfogom a dobozokat és érzem, hogy azok nincsenek 1 liter

- képtelenség 2 adag tejberizst/tejbegrízt stb. csinálni 1 doboz tejből, mert míg règen is mindig 0,5 dl-ből főztem 1 adagot 2 emberre, addig ez ma már nem jön ki, pedig a 0,5 dl az 0,5 dl maradt. Viszont 2 dobozt kell vennem, hogy a konkrét 1 litert el tudjam használni.

Ezért elkezdtem lemérni a tejek űrtartalmát és ledöbbentem. Egyik tej sem volt 1 liter! ( mizo, tolle, anni panni, stb) 8.6 dl körül volt a mizo.

Ez másnak nem tűnt fel?

Nem tudom elhinni, hogy ezt meg lehet tenni, így fenntartom annak a lehetőségét, hogy csak káprázik a szemem. Valaki mérte már le esetleg?

2022. dec. 2. 13:36
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
91%

1. A tejes doboz űrtartalma valamivel több, mint 1liter, így sosem lesz tele.

2. A nettó töltő tomegnel lehet valamennyi eltérés, hogy ez a tejnél épp mennyi, nem tudom.

3, 0,5dl az fél deci, nem fél liter. Egy liter 10dl.

2022. dec. 2. 13:55
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, de elvileg ez nem nagyon fordulhat elő.
2022. dec. 2. 13:56
 3/42 anonim ***** válasza:
96%

"a birka embernek nem tűnik fel, így átbaszhatják, másrészt még senki nem nyomta fel őket,"

Hűűűűűű de nehéz ember vagy!!!

Ez mitől másabb annál, hogy "megtehetik" ?!

Pont az általad leírtak miatt tehetik meg!

2022. dec. 2. 13:56
 4/42 anonim ***** válasza:
100%

A többi tejet mennyinek mérted?

És mivel mérted?

2022. dec. 2. 13:58
 5/42 A kérdező kommentje:

bocsi, elírtam. 0.5 litert akartam írni.

1. nyilvàn. Nem a dobozról beszèltem, hanem arról, hogy megfogom a tejesdobozt ès érzem, hogy a belső tömeg nincs 1 liter ( maga a folyadék súlya)

2. “Valamennyi eltérés lehet”

Semmi gond. Akkor a tejre azt kell irni, hogy 8.6 dl. Nem pedig 1 Liter.

Továbbá 8.6 dl nem “ valamennyi eltérés”. Az khurva sok eltérés, ami pedig tudatos.

Mèg mindig nem értem, hogy lehet a dobozra 1 litert írni.

2022. dec. 2. 14:00
 6/42 A kérdező kommentje:

látom, több szemfüles embernek is feltűnt ez már 2013-ban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek..

2022. dec. 2. 14:02
 7/42 anonim ***** válasza:
83%

"1. nyilvàn. Nem a dobozról beszèltem, hanem arról, hogy megfogom a tejesdobozt ès érzem, hogy a belső tömeg nincs 1 liter ( maga a folyadék súlya)"

Valami csoda lehetsz, ha képes vagy érzékelni a különbséget 1liter és 8,5dl súlya között

"2. “Valamennyi eltérés lehet”

Semmi gond. Akkor a tejre azt kell irni, hogy 8.6 dl. Nem pedig 1 Liter.

Továbbá 8.6 dl nem “ valamennyi eltérés”. Az khurva sok eltérés, ami pedig tudatos."

Van otthon hitelesített mérő eszközöd? Mert anélkül egyáltalán nem biztos hogy amit te 8,5dl-nek mérsz, az annyi is.

"Mèg mindig nem értem, hogy lehet a dobozra 1 litert írni."

Még mindig ugy,hogy lehet eltérés

2022. dec. 2. 14:04
 8/42 anonim ***** válasza:
83%

Ha már linkelsz, ugye elolvasod a válaszokat is? Pl ezt itt: "Mert van egy jogszabály ami megenged bizonyos mennyiségű eltérést a csomagoláson feltüntetett értéktől.

A fogyasztónak természetesen a pozitív eltérés a jobb,a gyártóknak a negatív,de mivel a hatóságok is folyamatosan vizsgálnak,így nekik is jobban kedvez ha több van a dobozban,ha már eltérés van.

Az,hogy pont 1000 g-os egy kenyér,az kb. 100-ból 1 db mindig,nem létezik olyan technológia amivel minden egyes termék azonos tömegű lesz.

Az ilyen 950-970-os kenyereket meg inkább eladják,remélve h a hatóság nem vizsgálja pont azt be,jobb mint elkönyvelni selejtnek."

2022. dec. 2. 14:05
 9/42 anonim ***** válasza:
100%

A többi tejet mennyinek mérted?

És mivel mérted?

2022. dec. 2. 14:07
 10/42 A kérdező kommentje:
mindenkèppen felveszem a kapcsolatot az illetékesekkel és bizony érdeklődve várom majd a magyarázatot. Először mindig meg kell adni a lehetősèget arra, hogy a másik fèl is elmondja, mi miért van ( bàr ekkora eltérésekre kevés objektív válasz lehetséges), majd ha ez nem lesz elèg meggyőző, felnyomom őket. Azt senki sem szereti. Sőt, mindezek fényében egyből készsègesebb lesz a hozzáállás. Csak kíváncsi voltam, kinek tűnt fel. A helyzeten természetesen nem változtat.
2022. dec. 2. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!