Tényleg van aki komolyan gondolja, hogy a gyümölcs ugyanolyan jó mint a csoki?
Mármint ha te konkrétan jobban szereted azt teljesen értem, de az összes kérdésnél ha felmerül, hogy akérdező túl sok csokit eszik, mindig az jön hogy váltsd ki gyümölccsel, mert az UGYANOLYAN JÓ. Tényleg van akinek ugyanolyan jó? MÁrmint a csoki tele van zsírral cukorral, kakaóporral és sóval is, ez egy olyan tápanyagbomba, olyan mértékben becsavarja az agy jutalmazó központját, mer annyira tökéletes az életbenmaradáshoz egy ilyne kiegészítés, amit egy alma, vagy egy eper sose fog megtenni.
Arról nem is beszélve, hogy valahányszor megpróbáltam gyümölccsel kiváltani a csokit, nekem mindig az lett, hogy csokira vágytam, ettem inkább banánt...dehát utána is vágytama csokira....aztán a végén a csoki mellé még a banán is lement...csodás :D
Miért ajánlgatjuk ha ennyire nem működik? Vagy van akinek ez működik, hogy ha túl sok csokit eszik egyszercsak holnaptól gyümölccsel pótolja és ugyanolyna jó?
"mert az már egy teljesen objetkív tény hog ynem ugyanazt adja"
Semmi objektív nincs ebben, tény meg pláne nem. Hisz rengeteg embernek pont ugyanazt adja. Édessegre vágynak, és ezt csillapíthatnák csokival is, helyette esznek egy banánt vagy egy adag szamócát, stb.
És ennyi duma után még nem jöttél rá, hogy függő vagy és úgy hat rád mint a drogok?
A csokoládéfüggőség pszichiátriai zavar, számos pszichoaktív vegyületet tartalmaz, a szerotoninon kívül triptofánt, feniletilamint, tiramint, a kannabioidokat.
Valami rohadtul meg van nálad borulva mentálisan, hogy szükségét érzed a csokoládé zabálásnak, lehetőleg bánatra, örömre, stresszre, unalomra, szex után és szex helyett... Mit helyettesít nálad a csokoládé?
Teljesen függetlenül a csoki vs gyümölcs összemérésétől, én a helyedben nem lennék túl nyugodt és ahelyett, hogy propagandát igyekeznék gyártani a csokoládénak, felkeresnék egy szakembert, mert a küszöbödön ácsorog a cukorbetegség!
Addig is olvasgass a csokoládéfüggőségről és a chocoholic-ről, talán észhez térsz!
"Valami rohadtul meg van nálad borulva mentálisan, hogy szükségét érzed a csokoládé zabálásnak, lehetőleg bánatra, örömre, stresszre, unalomra, szex után és szex helyett... Mit helyettesít nálad a csokoládé?"
Nem mentél egy picit messzire? :D Nem zabálok mindne helyett csokoládét, de néha szeretek enni egy keveset...senki nem mondta hogy stresszevésben szenvedek :D
Nem véletlen hívják üres kalóriának. Mivel arányaiban rengeteg kalóriát tartalmaz, hasznos tápanyagot, amire a szervezetednek szüksége van, viszont szinte semmit.
Azon kívül, hogy édes, és emiatt jól esik, az égvilágon semmi szüksége nincs rá a szervezetednek.
Bánom is én, a te egészséged, a te tested, a te felismerésed és a te döntésed! Azt sem tudom ki vagy.
Üres kalória akkor lenne ha csak rosszminőségű zsír lenne és csak finomított cukor...de egy jó minőségű csokibna van a kakaópor miatt fehérje, zsiradék, és igen, cukor is kevés, ami valóban finomított élelmiszer, de szénhidrát amit tud hasznosítani a szervezet az energiaellátásában.
Nem én nyomok propagandát, ti démonizáltok valamit, amiből napi 1-2 kocka nem pszichológiai probléma, vagy méreg :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!