Tényleg van aki komolyan gondolja, hogy a gyümölcs
ugyanolyan jó mint a csoki?
Figyelt kérdés
Mármint ha te konkrétan jobban szereted azt teljesen értem, de az összes kérdésnél ha felmerül, hogy akérdező túl sok csokit eszik, mindig az jön hogy váltsd ki gyümölccsel, mert az UGYANOLYAN JÓ. Tényleg van akinek ugyanolyan jó? MÁrmint a csoki tele van zsírral cukorral, kakaóporral és sóval is, ez egy olyan tápanyagbomba, olyan mértékben becsavarja az agy jutalmazó központját, mer annyira tökéletes az életbenmaradáshoz egy ilyne kiegészítés, amit egy alma, vagy egy eper sose fog megtenni.
Arról nem is beszélve, hogy valahányszor megpróbáltam gyümölccsel kiváltani a csokit, nekem mindig az lett, hogy csokira vágytam, ettem inkább banánt...dehát utána is vágytama csokira....aztán a végén a csoki mellé még a banán is lement...csodás :D
Miért ajánlgatjuk ha ennyire nem működik? Vagy van akinek ez működik, hogy ha túl sok csokit eszik egyszercsak holnaptól gyümölccsel pótolja és ugyanolyna jó?
Jóvan :D már megy a seggfejkedés. A kérdésem tényleg csak az miért nem lehet azt tolni, hogy egyél kevesebb csokit, vagy bármilyen zsírszegény kakaós édességet? Miért kell mindneképp azt nyomni hogy a gyümölcs ugyanolyan? Számomra konkrétan idegen érzés gyümölcsöt enni, egyszerűen fura, és ezzel rengeteg ember van így, nekünk nem jobb a gyümölcs, és csoki helyett nem ugyanolyan, nincs erre valami értelmesebb tanács minthog ykakor is a gyümölcsöt tömd ha nem vagy oda érte és semmilyens zinten nem elégít ki mint édesség? Akkor már inkább egy zsírszegény túrós édesség vagy bármi.
2022. aug. 18. 14:37
12/33 anonim válasza:
Sok gyümölcs-és zöldség - van aminek jó az antioxidáns tartalma ( Az egyik leggyakoribb magyar gyümölcsnek is, az almának). A csokit meg nem az élénkítő hatásáért eszed, hanem mert édeset akarsz enni, az csak duma hogy jó hatásúnak tartod. Amúgy a csokidnak mikor lesz annyi jó hatása mint egy gyümölcsnek? Hol a vitamin, és rosttartalom? Értem én hogy valaki élvezi a tök fölöslege üres kalóriákat, de ne akard már egészségesebbnek beállítani a gyümölcsöknél.
2022. aug. 18. 14:38
13/33 anonim válasza:
"A kérdésem tényleg csak az miért nem lehet azt tolni, hogy egyél kevesebb csokit, vagy bármilyen zsírszegény kakaós édességet? Miért kell mindneképp azt nyomni hogy a gyümölcs ugyanolyan" Mert ha nem eszel valami édeset, úgyis ugyanúgy zabálni fogod a csokit. A gyümölcs szerepe a cukorfüggőknél az édesség utáni vágy csökkentése.
2022. aug. 18. 14:40
14/33 A kérdező kommentje:
Nincs olyan, hogy üres kalória :D Igen a gyümölcs egészséges, és a csoki nem annyira egészségtelen, de nem is annyira egésséges mint a gyümölcs, de magas az élvezeti értéke és valamennyi belefér egy egészséges étrendbe is. Miért vagyok gombóc artúr, mert rögtön valami egészségtelen véglény ha azt mondom, hogy nekem annyira nem áll közel a gyümölcsevés, és szeretem a csokit, és szerintem aki így van vele annak nem epret kell tömni a szájába, hanem mértéktartásra kell megtanítani :D Ha így fognánk meg a csokiról való leszokást szerintem többeknek lenne eredményes, mint az hogy valami számára nem vonzó édes dologgal próbálgatja pótolni...
2022. aug. 18. 14:42
15/33 anonim válasza:
[link] A kakaóporban van amit jónak vélsz, a cukor semmi pluszt nem ad: magyarán csak a kakaót kéne használnod ha a jótékony élettani hatásaira fogod a csokievést.
2022. aug. 18. 14:42
16/33 A kérdező kommentje:
Nem fogtam rá :D Nem írtam sehol olyat hogy zabáld a csokit mert egészségesebb a gyümölcs :DNem mondtam hogy az egészségügyi hatása miatt eszem, azt mondtam hogy az agy jutalmazóközpontját a benne lévő tápanyagkavalkád miatt jobban stimulálja. Az eg már tény hogy a kakaó miatt vna benne antioxidánsz ezér tmondtam hogy miért nem valami kakaós krémet ajánlanak helyette...?
2022. aug. 18. 14:46
17/33 anonim válasza:
A japán nők messze szebbek, mint az afgán nők.
Ennek ellenére mindkettőre elég nagy a kereslet.
Kb ennyire értelmes a kettőt összehasonlítani.
2022. aug. 18. 15:10
18/33 anonim válasza:
Kérdező!
Akkor a 16-os válaszod alapján te emberek ízlésén akarsz vitatkozni, ami totál szubjektív dolog?
Vagy mit szeretnél elérni?
Te szereted a csokoládét, de nem szereted a gyümölcsöt, más meg jobban szereti a gyümölcsöt mint a csokoládét. Kész!
Minden egyéb csak felesleges hablaty.
Én például évek óta nem eszem csokit, mert a keserű csokit mindig is utáltam, kemény, nem ízlik, a tejcsoki meg régóta túl édes nekem.
Viszont a gyümölcsöket szeretem.
És ez akkor is így lenne, ha a csoki lenne baromi egészséges, a gyümölcs meg inkább ártalmas.
2022. aug. 18. 15:13
19/33 anonim válasza:
Én pl nem azért eszek csokit mert édes. Ha azért enném, akkor nem 70% fölötti étcsokik között válogatnék. :D
Szóval ez nem teljesen igaz, hogy csak a cukrossága miatt vonzó.
2022. aug. 18. 15:15
20/33 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy ízlés kérdése a dolog, de ha bárki szeretne kevesebb csokit enni, egyből nyomják neki hogy a gyümölccsel váltsd k imert ugyanolyan jó lesz, ez nyilvánvalóan nem igaz annak akinek a csoki bejön a gyümölcs meg nem, mégis valami isteni igazságként nyomják ezt...és emiatt meg sokan hülyének érzik magukat hogy rohadjak meg nekem fél kiló eper után is ugyanúgy hiányzik egy csoki...pedig nem az a hülye, aki csokira vágyott és nem elégíti ki a csoki utáni vágyát a gyümölcs...nem kell elvárni hogy a gyümölcs ugyanazt adja mint a csoki...mert az már egy teljesen objetkív tény hog ynem ugyanazt adja...az szubjektív hogy valakinek túl édes a csoki...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!