Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tényleg van aki komolyan...

Tényleg van aki komolyan gondolja, hogy a gyümölcs ugyanolyan jó mint a csoki?

Figyelt kérdés

Mármint ha te konkrétan jobban szereted azt teljesen értem, de az összes kérdésnél ha felmerül, hogy akérdező túl sok csokit eszik, mindig az jön hogy váltsd ki gyümölccsel, mert az UGYANOLYAN JÓ. Tényleg van akinek ugyanolyan jó? MÁrmint a csoki tele van zsírral cukorral, kakaóporral és sóval is, ez egy olyan tápanyagbomba, olyan mértékben becsavarja az agy jutalmazó központját, mer annyira tökéletes az életbenmaradáshoz egy ilyne kiegészítés, amit egy alma, vagy egy eper sose fog megtenni.

Arról nem is beszélve, hogy valahányszor megpróbáltam gyümölccsel kiváltani a csokit, nekem mindig az lett, hogy csokira vágytam, ettem inkább banánt...dehát utána is vágytama csokira....aztán a végén a csoki mellé még a banán is lement...csodás :D

Miért ajánlgatjuk ha ennyire nem működik? Vagy van akinek ez működik, hogy ha túl sok csokit eszik egyszercsak holnaptól gyümölccsel pótolja és ugyanolyna jó?

2022. aug. 18. 13:34
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
71%

A gyümölcs jobb, mint a csoki.

A csoki tele van az ember számára fölösleges energiával, a gyümölcscukor és a csokiban lévő cukor sem ugyanaz, a gyümölcscukor fruktóz, természetes táplálék, a szacharóz mesterségesen előállított cukor, amire a szervezetnek semmi szüksége.

Az, hogy neked elvonási tünetek vannak a csoki nélkül, csak annyit jelent, hogy függőség alakult ki, egy egyébként teljesen nélkülözhető élelem irányában... van olyan, pl van hamburger függőség is, ami szintén egy valójában káros elemekből álló táplálék, amit mértékkel lehet nyugodtan fogyasztani, de amikor már valaki nem tud nélküle létezni, az baj.

2022. aug. 18. 13:54
 2/33 anonim ***** válasza:
71%
Senki nem mondta, hogy egyik napról a másikra tedd le, a függőségeket fokozatosan kell megszüntetni. És amúgy elárulom, aki nem függő, az rohadtul nem is választja a csokit eper helyett.
2022. aug. 18. 13:57
 3/33 anonim ***** válasza:
69%

Igazából engem az érdekelne, hogy aki szerint a gyümölcs ugyanolyan jó, az HONNAN szerzi be. :D

Ami tényleg igazán finom ízes édes gyümölcs azt jobban szeretem mint a csokit, de ilyet nagyon ritkán tudok enni, lutri, sokkal gyakrabb az ízetlen, savanykás. A csoki legalább fixen édes, típuson belül minden darab ugyanolyan ízes, nincs rizikó hogy vajon megeszem-e vagy pedig borzasztó és mehet is a komposztra.

2022. aug. 18. 13:59
 4/33 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy gondolom a gyümölcs messze jobb mint a csoki. Nem ugyanolyan jó.
2022. aug. 18. 14:08
 5/33 anonim ***** válasza:
77%

Nekem konkrétan egy csomó gyümölcs jobban ízlik mint a csoki.

Csak egy rövid lista:

Érett őszibarack

Eper

Fehér szőlő

Friss ananász

Sárgadinnye

Ribizli

Kiwi

Fekete cseresznye

Vadmeggy

Persze vannak gyümölcsök ami helyett a csokit szívesebben megeszem, pl mangó. És igen, eszek csokit, ma is ettem. De nem csak az van a világon.

Mondjuk én imádom a savanyú dolgokat.

2022. aug. 18. 14:11
 6/33 anonim ***** válasza:
78%

Persze, sokan gondolják így. Gyakorlatilag a csokiban az egyetlen jó dolog, hogy édes, és ez beindítja a jutalomközpontját az embernek. Ezt a hatást viszont rengeteg gyümölcs is képes elérni.

Persze ha valaki már függője a csokoládénak, azt nem lehet csak úgy kiváltani, pláne nem egyik napról a másikra. De ettől még nem a csoki lesz jobb bármiben is egy gyümölcsnél, csak te hiányolod azt jobban, mert már egyszerűen hozzászoktál hogy rendszeresen eszed.

2022. aug. 18. 14:16
 7/33 A kérdező kommentje:

Írtam, ha te alapból jobban szereted a csokit akkor azt tök értem :D Azt a jelenséget nem értem, hogy ha valaki csokit eszik miért ajánlják neki helyette a gyümölcsöt azzal a szöveggel hogy ugyanolyan. Nyilván nem az tök más van benne máshogy elégít ki, más igényeket...

Ha most valaki alpból gyümölcsös, annak nyilván jobb a gyülöcs :D Nem ez a kérdés

2022. aug. 18. 14:18
 8/33 anonim ***** válasza:
80%

"Nyilván nem az tök más van benne máshogy elégít ki, más igényeket..."

Pont ez az, hogy ugyanazt képes kielégíteni. Nincs semmi, amire a szervezetednek szüksége van, és a csokoládéból megkapja, de egyetlen gyümölcsből sem képes. Ez maximum pszichikai függés, amikor a tudat vág földhöz, hogy nem ettél csokit, nem pedig az, hogy a testednek bármi is hiányozna belőle.

2022. aug. 18. 14:21
 9/33 A kérdező kommentje:
Melyik gyümölcsbne van egyszerre magas cukortartalom só és zsiradék és még a kakaó antioxidáns tartalma és élénkítőhatása is?
2022. aug. 18. 14:24
 10/33 anonim ***** válasza:
76%

Te vagy az, Gombóc Artúr?

Tömjed magadba a csokit, abban benne van minden, ami neked kell!

2022. aug. 18. 14:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!