Mitől lehet kellemetlen íze a sertéstepertőnek? NEM olyan "bélzsír" ízű!
Persze nehéz körülírni, milyen. Tk. nem is lehet. Gondolom, találkoztatok már olyan tepertővel, amelynek egy része fura, rossz ízű. Én a fenti néven ismerem, de lehet csacskaság.
De ez most nem olyan. Nem akarom félrevinni, de mintha higítóba mártották volna. Vagy nem tudom.
Sokat vettem és drágán, de lehet ki kellene dobnom. Nem mindegyik rossz, de a szelektálás csap kódtolással megy.
Ti mit tennétek? Kuka, igaz?
Egyébként olyan hentesnél vettem, ahol az évek alatt soha nem kaptam rossz minőséget.
"Sokat vettem és drágán"
Mikor is vetted?
Már akkor is olyan íze volt, cagy később romlott el?
Nehéz a leírás alapján behatárolni,cde én is a megsvasodásra gyanakszom, ami egy oxidációs folyamat, szinte kivédhrtetlen, még a fagyasztóban tárolt élelmiszer is megavasodhat idővel, de ott több hónap...
A tepertő nem szereti a párás levegőt sem, képes magába szívni a nedvességet, gumissá, nyúlóssá válik.
Te írtad, hogy egyébként finom szokott lenni, továbbra is kérdés, hogy ez milyen volt a vásárláskor?
Ne vásárolj többet, mint amennyit belátható időn belül (2-3 hét) el tudtok fogyasztani, az avasodás szinte azonnal beindul, melegben gyorsabban, mint hidegben, inkább vásárolj többször kevesebbet.
Régen természetes volt, hogy a szalonna, hús megavasodott nyáron, azt is megették.
Ahogy már írtam, a leírásból nem egyértelmű, hogy avasodásról van szó, így csupán, mint a legvalószínűbb lehetőség.
"Régen természetes volt, hogy a szalonna, hús megavasodott nyáron, azt is megették."
Nem tudom hogy sokan miért élnek ebben a tévhitben, mert ez egyáltalán nem fedi a valóságot. Hiszen régen is léteztek száraz hűvös helyek.
Jah, csak az avasodás folyamata oxigén jelenlétében száraz, hűvös helyen is zajlik, oxigén ugyanis ott is van.
Egyébként mindegy, mert ha tegnap vette, ez valami más probléma.
Avas íz nem az, amit bél ízként aposztrofáltam?
Ez inkább vegyszeresnek érződik. Vagy olyan mint a kicsit erjedésnek indult gxümölcs.
Azt hiszem, búcsút veszünk egymástól.
"Jah, csak az avasodás folyamata oxigén jelenlétében száraz, hűvös helyen is zajlik, oxigén ugyanis ott is van."
Ez igaz, de azért nem olyan gyorsan hogy a télen levágott hízóból készült dolgokkal ne tartottak volna ki a következő vágásig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!