Mennyi a reális havi költség hentesárura?
Én havonta kb 60-65 ezer Ft-ot költök húsra. Csirkemell, sertés comb/lapocka egyben és darálva, serteskaraj, szűzpecsenye, marha hús egyben és darálva, Ezek minden hónapban amik fixek.
Csirkeszárny, csirkecomb ritkábban.
Négyen vagyunk két felnőtt és 2 13 éves gyerek.
Ebben vannak olcsóbb és drágább húsok, legyen mondjuk átlagban 2000 ft/kg.
Ez 30 kg húst jelent.
Reggelire, gondolom nem pörköltöt, meg rántott húst esztek, és a vacsora is, általában azért könnyebb szokott lenni.
Ez viszont így elég sok. Ez azt jelenti, hogy napi 25 deka hús. 13 éveseknek? Biztos, hogy nem esznek meg annyit.
Meg minden nap? Soha nincs mondjuk egy rakott valami, vagy egy húsgombóc, vagy egy főzelék??? Mert ezekhez 10-12 dkg hús / adag is aránylag bőségesen húsos ételt eredményez!
Mindig csak húst, hússal? Mert csak így jön ki havi 30 kg hús...
Csirkét háztájit veszünk. Sertéshúst és marhahúst hentesnél. 2000 Ft/kg áron sajnos nem kapok húst.
A csirkemell kilója 2800 Ft. Sertéshús átlagban 2400-3300 Ft/kg. Marhahús 5500 Ft/kg.
Nagyjából 15-20 kg húst szoktunk venni.
Egy főzés 1 kg átlagban így ahogy írtad 3-as. Ez el is fogy.
Húsgombóchoz adott a darált hús, rakott krumplin kívül a rakott ételek (erdélyi, rakott kel, lasagna) szintén darált hús, ezek átlagosan 2 nap alatt fogynak el.
A csirkemell, 2000-2600 /kg, de a 2600-asat csak a hülyék veszik.
Sertéshús, comb, lapocka, 1800 /kg. Karaj 2300-2500, szűz 3500.
Itt nálunk lévő árakat írtam amik vannak és amilyen áron veszem őket a hentesnél és a háztáji boltban.
Sertés comb, lapocka akcióban 2400 ft, akció nélkül 2800 Ft.
Karaj filé akcióban 3300 Ft. Szűz 3900 Ft.
Ezek mind nagyon jó minőségű húsok. Ezekből nem adunk alább.
Amit én írtam, az se a dögkútról van. Drágán veszed a húst, ez az igazság.
Minőségtől függetlenül.
Én is jó minőségű húsok árait írtam le, ez a realitás. Comb, meg lapocka, 2400-ért... elég pofátlan árak!
Hétvégén vásárolok hentesnél, 15-20EFt/alkalom.
Hétköznap néha bolti, ha esetleg kell, az mondjuk heti egy alkalom max. Egy dobozos darált hús pl.
Egy kamasz, egy ovis és egy jóevő apára főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!