Mennyi a reális havi költség hentesárura?
Én havonta kb 60-65 ezer Ft-ot költök húsra. Csirkemell, sertés comb/lapocka egyben és darálva, serteskaraj, szűzpecsenye, marha hús egyben és darálva, Ezek minden hónapban amik fixek.
Csirkeszárny, csirkecomb ritkábban.
Négyen vagyunk két felnőtt és 2 13 éves gyerek.
"Ezek mind nagyon jó minőségű húsok. Ezekből nem adunk alább"
Akkor olyan mindegy, hogy kinszerint mi reális. Neked van egy igényed, láthatóan van, aki azt kiszolgalja, ergo az az ár, amit ezért fizetsz a megfelelő ar.
Így külön a húst nem bontom le.
Négytagú család kb kétnaponta 80dkg-1kg hús és nem mindig van húsos fogás.
„Eléggé éhesek maradnánk fizikai munka és versenysport mellett napi 10 és 15 dkg hússal.”
Novák Dzsokovicsot tudnám felhozni példának, aki (37 évesen) éppen tegnap verte meg a nála 16 évvel fiatalabb Carlos Alcarazt az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. Nem csak vegán, de gluténmentes is az étkezése. Rajta kívül is vannak vegán versenysportolók. Én se költök húsra egy fillért sem, mivel már több mint 10 éve leszoktam róla, és azóta sokkal több energiám van. Igaz, hogy nem versenysportolok, csak hobbiból tekerek havi 500-700 km-t. Húst enni (főleg nagy mennyiségben) nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!