Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől lehet kellemetlen íze a...

Mitől lehet kellemetlen íze a sertéstepertőnek? NEM olyan "bélzsír" ízű!

Figyelt kérdés

Persze nehéz körülírni, milyen. Tk. nem is lehet. Gondolom, találkoztatok már olyan tepertővel, amelynek egy része fura, rossz ízű. Én a fenti néven ismerem, de lehet csacskaság.

De ez most nem olyan. Nem akarom félrevinni, de mintha higítóba mártották volna. Vagy nem tudom.

Sokat vettem és drágán, de lehet ki kellene dobnom. Nem mindegyik rossz, de a szelektálás csap kódtolással megy.

Ti mit tennétek? Kuka, igaz?

Egyébként olyan hentesnél vettem, ahol az évek alatt soha nem kaptam rossz minőséget.

2022. jún. 18. 13:46
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Leírtam a kérdés alatt.

Lehet, csak a mi családunkban volt használatban, de nástól is hallottam már.

A bélzsír a belekről lefejtett zsír, amit ki szoktak süti. Szüleim úgy gondolták, hogy rossz bontás esetén ebből is kerülhet a zsírszalonnához, és ez adja kellemetlen ízt.

2022. jún. 18. 18:06
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy a te családodban mi volt a szokás, de a bélzsírt általában nem szokták kisütni.
2022. jún. 18. 18:12
 13/22 A kérdező kommentje:

12.

[link]

Én nem írtam, hogy mi ki szoktuk olvasztani.

2022. jún. 18. 18:19
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Avasság lesz az ami éreztél
2022. jún. 18. 18:27
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A tepertő azokból a részekből készül, amiből szalonnát is lehetne készíteni, a belső részek között a fodorháj található, amiből felénk nem szokás teperőt sütni, lehet ban, ahol igen, de az szerkezetileg is eltér a külső zsírrétegtől.

A fodorháj többnyire a hurkába kerül, és még én sem hallottam a "bélzsír" kifejezést, de attól még létezhet

2022. jún. 18. 20:05
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
A bélzsírt a húrkához keverjük,a tepertőt meg a hájból sütik ki.Szerintem megavasodott,biztos nem mostanában sütötték ki.
2022. jún. 19. 12:56
 17/22 anonim ***** válasza:
68%
16. Felénk még a hurkába SEM kevertünk bélszirt. (Tudom, a hurka is bélbe van töltve, de akkor sem)
2022. jún. 19. 13:04
 18/22 anonim ***** válasza:
80%
A bélzsír a bél külső részén lévő zsír réteg.Az nem érintkezik sz@rral,míg a bél amibe a hurkat töltjük igen.Megavasodott.Vagy esetleg nem volt kiherélve a disznó,lehet azért rossz izű.
2022. jún. 19. 15:35
 19/22 A kérdező kommentje:

Ekkora figyelmet nem is gondoltam a kérdés kiírásakor. Köszönöm.

Jól tudom, hogy csak Dzsángüm tu ízeket elképzelni.

Annyi bizonyos, hogy olyannal gyakorta találkozom, hogy a megvásárolt tepertő egy részében előfirdul rossz ízű.

Emiatt egy betűt nem fecséreltem volna, de ez most teljesen más volt.

Ezért gondoltam, hogy talán másnak is ismerős.

Szoktam zsírszalonnát venni, azzal nincs gond. De az idén nem kapok sehol. Lehet ez is az én bénaságom.

Egyik kiszállítónál van, de extrém drága. Máshol ninvs raktáron. Több hentesnél is próbálkoztam. Megrendeltük, rendeltünk, de nem jött stb.

Ha meg van, az olyan vékony, hogy csak kiolvasztani lehetne.

2022. jún. 19. 15:44
 20/22 anonim ***** válasza:
34%
18. De finnyásak egyesek. Bélmosásról még nem halottál?
2022. jún. 19. 16:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!