Alig megsült hús veszélyes?
Egyedül kellett hagynom a gyerekemet főzés közben és mondtam neki 6-6 percet süsse a vékony hússzeleteket. Karajt.
Mire visszaértem kész lett. Ettem, belőle de nem ízlett, látszólag megsült mert fehér volt a hús de ízre mintha nyers lett volna. Azt mondta egy egy percet sütötte.
El lehet kapni tőle valami fertőzést?
Visszatettem amúgy sülni még mindkét oldalát kb 5-6 percig.
Ha te készre sütötted, akkor mi a kérdés? Mennyit ettél belőle? Gondolom, minimálisat.
Elvileg lehetne veszélyes, de gyakorlatilag az ember szervezete megküzd némi baktériummal, amiből friss húsban azért kevés van. Meg az egy perc sütés is hőkezelés.
Amúgy a gyereked, ha azt mondja neki az anyja, hogy 6, akkor mért csinál belőle egyet?
Elöször is miért hagyod a fözést a gyerekedre? Az a 12 perc nem olyan sok, amikor hazaértél úgyis melegíteni kellett, csinálhattad volna direkt akkor is.
Másodszor ha nem látszik nyersnek, akkor nem okozhat semmiféle fertözést.
Harmadszor, ha 1-1 perc után nem volt nyers, akkor minek kellene 6-6 percig sütni?
Ha egy hús (gondolom, karaj csak csirkemell a fehér szín miatt) belül is fehér, akkor az garantáltan nem lehet nyers, legfeljebb még nem száradt ki, bajod nem lehet töle, egy falattól meg még akkor sem, ha teljesen nyersen etted volna.
Másrészt ha ennyire nem müködik a gázad, akkor nem csoda, ha a gyereknek nincs kedve szórakozni vele, látta, hogy nem nyers, ezért nem sütötte tovább.
6# nem tudom, azért kérdezem. Annyi minden baktériumról hallani meg hogy alaposan hőkezelni kell még a virslit is ami amúgy alapból is abálva van. A tatár bifszteket simán megeszem de az érlelt az más.
De a sertésről nincs infóm. Bocsánat ha hülyeségnek tűnik a kérdés.
"A tatár bifszteket simán megeszem de az érlelt az más."
Az NEM más, az TELJESEN NYERS, csak ÁLLOTT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!