Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Alig megsült hús veszélyes?

Alig megsült hús veszélyes?

Figyelt kérdés

Egyedül kellett hagynom a gyerekemet főzés közben és mondtam neki 6-6 percet süsse a vékony hússzeleteket. Karajt.

Mire visszaértem kész lett. Ettem, belőle de nem ízlett, látszólag megsült mert fehér volt a hús de ízre mintha nyers lett volna. Azt mondta egy egy percet sütötte.

El lehet kapni tőle valami fertőzést?

Visszatettem amúgy sülni még mindkét oldalát kb 5-6 percig.


febr. 1. 15:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%

Ha te készre sütötted, akkor mi a kérdés? Mennyit ettél belőle? Gondolom, minimálisat.

Elvileg lehetne veszélyes, de gyakorlatilag az ember szervezete megküzd némi baktériummal, amiből friss húsban azért kevés van. Meg az egy perc sütés is hőkezelés.

Amúgy a gyereked, ha azt mondja neki az anyja, hogy 6, akkor mért csinál belőle egyet?

febr. 1. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
81%

Elöször is miért hagyod a fözést a gyerekedre? Az a 12 perc nem olyan sok, amikor hazaértél úgyis melegíteni kellett, csinálhattad volna direkt akkor is.

Másodszor ha nem látszik nyersnek, akkor nem okozhat semmiféle fertözést.

Harmadszor, ha 1-1 perc után nem volt nyers, akkor minek kellene 6-6 percig sütni?

febr. 1. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
De nyers volt, a külsőleg kifehéredett hús nem azt jelenti, hogy nem nyers.
febr. 1. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
3-as: nem kivül volt fehér a kérdezö szerint, hanem belül is, azaz nem lehetett nyers!
febr. 1. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
4# az ízén éreztem hogy nem sült meg rendesen. Olyan nyers érzete volt, vizenyős húslé szerű íz, nem az a enyhén szálakban foszlós. Csak egy falatot ettem. Sütést ott kellett hagynom félbe, mert el kellett mennem kocsival gyorsan valahova. Amúgy a gyerekem jól főz, szeret is főzni, 16 éves, én sem értem hogyha mondom neki 6-6 perc mindkét oldala, akkor miért nem úgy sütötte. Még az órát is arra fordítottam hogy nézze. Talán annyi, hogy nehéz beállítani a gázlángot, mert nagyon megég, kicsin punnyad, közepesen meg megint megég. Elég sokat kell tekergetni a gázgombot.
febr. 1. 18:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Most te komolyan attól félsz, hogy 1 falat (néhány gramm) kevéssé sütött húsba belebetegszel???
febr. 1. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy hús (gondolom, karaj csak csirkemell a fehér szín miatt) belül is fehér, akkor az garantáltan nem lehet nyers, legfeljebb még nem száradt ki, bajod nem lehet töle, egy falattól meg még akkor sem, ha teljesen nyersen etted volna.

Másrészt ha ennyire nem müködik a gázad, akkor nem csoda, ha a gyereknek nincs kedve szórakozni vele, látta, hogy nem nyers, ezért nem sütötte tovább.

febr. 1. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

6# nem tudom, azért kérdezem. Annyi minden baktériumról hallani meg hogy alaposan hőkezelni kell még a virslit is ami amúgy alapból is abálva van. A tatár bifszteket simán megeszem de az érlelt az más.

De a sertésről nincs infóm. Bocsánat ha hülyeségnek tűnik a kérdés.

febr. 1. 18:27
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az 1 falat miatt hülyeség a kérdés. Egy nagy szeleten lehetne esetleg elgondolkodni, de azon is csak akkor, ha erőteljesen nyers.
febr. 1. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

"A tatár bifszteket simán megeszem de az érlelt az más."

Az NEM más, az TELJESEN NYERS, csak ÁLLOTT

febr. 1. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!