Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyire veszélyes a szomszédt...

Mennyire veszélyes a szomszédtól venni az élelmiszereket?

Figyelt kérdés
A barátom faluban él, és a szomszédaitól veszi az élelmiszereket. Kecseketej/sajt, tojás, méz, zöldségek, de még húsárút is, mint a kolbász, sonka. Midezt a szomszéd termeli "feketén", tehát nincs semmilyen állategészségügyi hivatal által bevizsgálva, és természetesen adót sem fizet. Mondjuk az adó az pont nem érdekel, sokkal inkább valami fertőzéstől tartok, mint például szalmonella, vagy sok más veszélyes kórság.

máj. 2. 18:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
A barátod szomszédai szerinted mit esznek állandóan? A "nem bevizsgált" élelmiszereket, évtizedek óta. Ha eddig nem haltak bele, akkor miböl gondolod, pont most készítenek valami fertözö dolgot???
máj. 2. 18:50
 2/14 anonim ***** válasza:
97%
Bárcsak lenne egy ilyen szomszédom, a lábam be nem tenném többet a Lidlibe meg a Tescoba, az biztos!
máj. 2. 18:52
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Igen, ha eddig nem volt gond, akkor valószínűleg tudják, hogy kell ezeket jól elkészíteni. Én is falun nőttem fel, mi is vágtunk disznót, kannában hoztuk a tejet rokonoktól, amit akkor fejtek ki a tehénből, még langyos volt, imádtam! Soha semmi bajom nem volt/lett ezektől, és ez már nem ma volt.
máj. 2. 18:55
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Szoktunk mi is háztól venni dolgokat otthon, ha a mostani lakóhelyemen is lenne ismerősöm, tuti nem a bolti szemetet venném.
máj. 2. 18:59
 5/14 A kérdező kommentje:
A méz és a zöldségek még oké, azokkal nincs bajom. Na de húst, tojás, tejet tuti nem fogyasztanék ellenőrizetlen forrásból. Ki tudja azok az állatok milyen emertelen körülmények között vannak tartva, egymás trágyájában fetrengenek, az is lehet, hogy állatorvos soha nem látta őket.
máj. 2. 19:10
 6/14 anonim ***** válasza:
97%
Sokkal berségeaebb körülmények között vannak az állatok mint bármely nagyüzemre termelő helyen.
máj. 2. 19:16
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
#6 Így van, nekünk is vannak tyúkjaink, azt a tojást esszük, amit ők tojnak. Szomszédok, ismerősök is szoktak vinni belőle. Van nagy tyúkudvar, boldogok, szabadok, szelídek, kapnak rendes takarmányt, plusz a veteményesből rengeteg friss zöldséget, zöldséghulladékot. Mindig friss a tojás, tudjuk, hogy egészséges tyúkok tojták, tudjuk, hogy mivel vannak etetve. Most aki ebben nem bízik, az vegye a boltit, szíve joga. Meg hát azt is el tudom képzelni, hogy nem mindenki tartja ilyen jól a tyúkokat.
máj. 2. 19:31
 8/14 anonim ***** válasza:
70%

Salmonella fertőzést olyankor szenved egy család, amikor a háziasszony eltolja, és valami hőkezelendő dolgot nem kellő hőkezeléssel készít el a családnak. A kolbász az kolbász a megfelelő pác-sókkal és a füstöléssel biztonságos lesz. A többi húsárut pedig meg kell főzni, vagy meg kell sütni. Ennyi az egész. Az a fajta hús amúgy, ami nem a bolti tápot kapja, amiben szója is van és lizin is van, hanem a disznó, vagy a tyúk háztáji kaját, illetve Magyarországon termesztett gabonát kap enni - no annak a húsa az én szememben sokkal kívánatosabb és egészségesebb. [A szójáról nincs sok mesélnivalóm, ugye az Amerikából származó import az génmódosított szója, ami tűri a gyomirtót (glifozát) és a táplálkozás szakértői sem a GMO szójáról sem a benne halmozódó glifozátról nincsenek jó véleménnyel. A lizinnel hasonló a helyzet. Azért adják a táphoz, mert finom. Jobban zabálja az állat. De a természetben nincs olyan termés, amiben szabad aminosav lenne. A lizin meg szabad aminosav. Amit ráadásul génmódosított Esherichia coli baktériummal termeltetünk. Lásd lenti linket. ]

Szóval én a tömegtermeléssel előállított menhelyen nevelt malacok és tyúkok helyett inkább vásárolok őstermelőtől. Esetleg akit személyesen is ismerek. Jobb, kevésbé kétes, mint a tömegtermelés.

[link]

máj. 2. 19:41
 9/14 anonim ***** válasza:
64%
Kicsit beteg a fejed.
máj. 2. 19:44
 10/14 anonim ***** válasza:
71%
Kicsit??? Szerintem NAGYON!
máj. 2. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!