Mennyivel rosszabb a mekis kaja a supermarketben kapható génmódosított zöldség/gyümölcs,vagy az egyéb mindenféle E tartósítószeres élelmiszerektől ?
Ez az ásványvízes kérdés folytatása?
Semmi gond a génmódosítással: a növények nemesítése végigkíséri a földművelő ember történetét.
A gyorséttermek meg nem maguk termesztik az alapanyagokat, így ők is nagyjából ugyanezekből válogatnak.
Röviden: sokkal
Hosszabban: ugyan azt a génmódosított zöldségeket és E-számoktól hemzsegő kajákat kapod meg, pluszban telenyomva ízfokozókkal, hogy holnap is menj, bőséges olajban sütve, mert úgy a finom, amolyan instant koleszterin bombának csomagolva.
Otthon elkészítve egészségesebben és jóval olcsóbban ki lehetne hozni az ottani ételeket is.
Sokkal jobb minddnt otthon elkészíteni. Az pedig hogy genmodosított egyaltalan nem jelenti hogy kevésbé egészséges.
Ráadásul az e szám se jelent rosszat. Pl a sónak is van e-száma. Vagy a nátrium glutamátnak is ami sok elelmiszerben alapbol benne van es semmi veszelye sinca
A tápanyagok azok tápanyagok, a tápérték tápérték... ennyi. Tökmindegy mi a forrás. Nézz utána mit tartalmaz a mekis kaja, meg mit amit a teszkóban vennél. RÁ VAN ÍRVA!! Mindenhol minden infó kint van. Különben nem lenne engedélyezett.
A GMO sem termel mérget, és az E számok mögött is többségében hétköznapi dolgok vannak. A tartósítószerek mind bevizsgáltak. Nem tudom mit rettegsz...
Szerencsére az EU-ban élünk, aminek a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásai vannak. Több helyen a magyar előírások még az EU-snál is szigorúbbak.
Nincs igazán mitől tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!