Mivel kenik be a zöldségesek az almát? Mitől lesz olyan ragacsos?
Ma vásárolt alma felületén valami iszonyú ragacsos szer van, nem is tudtam lemosni. Ez 100%, hogy nem az alma saját viaszos bevonata a héjon. A kezemről is alig bírom ledörgölni. Ráadásul az alma nem is túl friss.
Mi lehet ez a ragacs?
Megrohadt almák leve.
El ne képzeld, hogy a zöldséges kenegeti bármivel is 😀
Uhh, köszi. Ez nem jó hír, rajtam kívül idős nagymamám is eszi. Hogy lehet lerobbantani róla ezt a trutyit, vajon?
Kőolaj van ugyan kozmetikumokban is, meg a kólákban, talán nem okoz nagy bajt, de azért nem egészséges.
Köszönöm szépen a válaszod!
Hát igen. Bár mi héjastól esszük, de most ez van. Máskor jobban figyelek, mit veszek.
Köszi szépen a választ.
A hamozás önmagában nem elég, hiszen a kezünkkel visszük fel a már megpucolt részekre a "retket". Azt írták, 1-1 evőkanál szódabikarbóna és citromlé az alma mosóvizébe, majd szárazra törölni. És nem szabad túl fényes almákat venni.
Próbálj háztól, vagy piacról beszerezni ilyesmit.
Köszönöm.
A szódabikarbóna szuper ötlet.
Piacon vettük, nem is volt nagy választék, sima gála alma. Csak a darabáras volt még, de az nem kellett.
Ezt szoktuk venni, eddig nem volt soha ilyen fura. Még szép sem volt az alma, eléggé le volt strpálva minden áruja.
Hát, nem jártam jól. Még szerencse, hogy nem több kg-ot hoztunk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!